fbpx

GOLDRING SA


GE

General Electric Company
  29.04.2021

General Electric Company este o companie americană de tip conglomerat și funcționează pe următoarele segmente: GE Industrial (Power, Renewable Energy, Aviation, Healthcare) și GE Capital. Segmentul Power oferă tehnologii, soluții și servicii legate de producția de energie. Segmentul Renewable Energy oferă turbine eoliene onshore și offshore, soluții, produse și servicii pentru industria hidroenergetică și echipamente de înaltă tensiune. Segmentul Aviation oferă motoare cu reacție și turbopropulsoare pentru avioane comerciale, întreținere, reparații de componente și servicii de revizie, precum și piese de schimb și servicii de inginerie. Segmentul Healthcare oferă tehnologii medicale în imagistică medicală, soluții digitale, monitorizarea și diagnosticarea pacientului, descoperirea medicamentelor, tehnologii de fabricație biofarmaceutice. Segmentul Capital finanțează achiziția de aeronave, motoare de avioane și elicoptere.

General Electric tocmai a raportat rezultatele financiare aferente primului trimestru din 2021 peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune (Non-GAAP) a fost un profit net de 0,03$ în creștere cu 50% față de profitul net pe acțiune din anul precedent. Compania a distribuit către acționari un dividend pe acțiune de 0,01$ aferent trimestrului IV din 2020, egal cu cel din trimestrul III.

Acțiunea General Electric este listată la New York Stock Exchange, sub simbolul bursier (NYSE: GE). Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 114 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din luna Mai a anul trecut și până în prezent cu peste 140%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,09 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 9% mai volatil decât piața.

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long17-18$30%10$

GE

De la minimele din Mai 2020, prețul acțiunii General Electric a crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 5,5$. Acțiunile au reușit sa iasă deasupra norului la mijlocul lui Nov. 2020, aflându-se acum într-un raliu deasupra norului Ichimoku, fiind un semnal de tip ”bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat acum în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă de la minimul din Mai 2020 și a atins un nivel foarte „supra-cumpărat” (nivelul 80). Linia s-a corectat dar a revenit și se menține la nivelul 20, fapt ce indică o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare la începutul lui Iun. 2020, cum s-a intersectat și a trecut peste semnalul său, la un nivel „supra-vândut” (nivelul -1). Linia indicatorului are o traiectorie ascendentă de la minimul din Mai 2020, confirmând trendul acțiunilor. Linia MACD a trecut peste un nivel „supra-cumpărat” (nivelul 1), de unde se poate corecta.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea General Electric are un trend ascendent de la începutul lui Oct. 2020. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long17-18$30%10$

GE

Pe graficul zilnic al acțiunii General Electric observăm cum prețul acțiunii încearcă să spargă un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din Oct. 2018 și Feb. 2020, de la 13,25$. Din Noiembrie anul trecut trendul descendent s-a inversat, fapt confirmat și de media mobilă de 50 zile care s-a intersectat și a trecut deasupra celei de 200 zile. Prețul se consolidează acum într-un triunghi deasupra mediei mobile de 50 zile. Acțiunile se tranzacționează deasupra celor două medii mobile, fiind un semnal de tip ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea General Electric este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 500. De la minimele din Sept.-Oct. 2020, linia RS a făcut un salt spre rezistență, confirmând raliul acțiunilor. Dacă prețul își vor continua trendul ascendent, atunci linia RS ar trebui să-și reia creșterea și să spargă propria rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii General Electric. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal în Oct. 2020, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie).Trendul acțiunii este acum unul slab, cum linia ADX a căzut sub nivelul 20 după ultimul val de creștere.

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni spre un nivel văzut ultima data în Ian. 2018, de la 17-18$.

Se recomandă ca investitorii să cumpere această acțiune numai dacă prețul acțiunii se va menține și tranzacționa peste 13,3$.

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletter și intră în tragerea la sorți pentru a câștiga una din cele 10 cărți pe care le oferim. „Analiza tehnică și managementul de portofoliu”, scrisă de analistul tehnic Dan Turmacu.

Regulament Giveaway


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA