fbpx

GOLDRING SA


HLT

Hilton Worldwide Holdings Inc.
  07.06.2021

Hilton Worldwide Holdings Inc. este o companie americană multinațională din industria ospitalității care administrează și francizează un portofoliu larg de hoteluri și resorturi.

Compania a raportat rezultatele financiare pentru primul trimestru din 2021 sub așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit de 0,02$, în scădere cu 97%, față de profitul net pe acțiune din primul trimestru 2020. Firma nu distribuie dividende către acționari.

Acțiunea Hilton Worldwide Holdings este listată la New York Stock Exchange, sub simbolul bursier HLT. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 34,7 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimul din martie 2020 și până în prezent cu peste 180%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,30 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 30% mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long145-146$17%109$

hlt

 

De la minimul din mar. 2020, prețul acțiunii Hilton Worldwide a crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 44$, și a reușit să iasă deasupra norului în luna sept. 2020. Acțiunea se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, fiind un semnal de tip ”bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este ușor negativ. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă de la minimele din mar. 2020 până la un nivel „supra-cumpărat” (nivelul 25). Linia ROC s-a mișcat apoi între nivelul „supra-cumpărat” și nivelul zero. Acum linia testează nivelul zero, fapt ce indică lipsa presiunii la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare în iun. 2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), la un nivel „supra-vândut” (nivelul -7.5). Linia indicatorului are o mișcare ascendentă de la minimele din apr.-mai 2020 și a atins un nivel foarte „supra-cumpărat” (nivelul 7.5), de unde se corectează.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Hilton Worldwide a avut un trend puternic ascendent de la minimul din mar. 2020. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Hold

HLT

Graficul zilnic al Hilton Worldwide ne arată cum prețul a reușit să spargă la mijlocul lunii feb. 2020 un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din ian.-feb. 2020, de la circa 114$, dar nu a reușit să depășească următorul nivel de rezistență de la circa 128-130$ (linia roșie), având o mișcare laterală în perioada feb.-iun. 2021. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Hilton Worldwide este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 500. Linia RS are o mișcare ascendentă de la minimele din apr.-aug. 2020 dar nu reușit să spargă un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare (linia roșie). Dacă prețul își va continua trendul ascendent, atunci linia RS ar trebui să confirme și să spargă propria rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea acțiunii Hilton Worldwide. Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă din luna mai 2020, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Trendul este acum unul slab, cum linia ADX a căzut și se menține sub nivelul 20.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acțiunii dacă acestea vor trece de zona de rezistență de la circa 128-130$.

Pe termen scurt, acțiunile și-au oprit creșterea și au intrat într-o perioadă de consolidare.

 

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize de piață, articole și alte materiale pregătite de către experții Goldring.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA