fbpx

GOLDRING SA


INTC

Intel Corporation
  01.03.2021

Intel Corporation este cel mai mare producător de cipuri semiconductoare din lume, cu sediul în Santa Clara, California, US. Compania furnizează microprocesoare pentru producătorii de calculatoare, chipset-uri pentru plăci de bază, controlori de interfață de rețea și circuite integrate, memorii flash, cipuri grafice, procesoare încorporate și alte dispozitive legate de comunicații și calculatoare.

Compania a raportat rezultatele financiare pe T4 din 2020, peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit net de 1,52$, egal cu profitul net pe acțiune pe T4 din 2019. Firma va distribui către acționari un dividend pe acțiune de 0,3475$ pe T4 din 2020 în creștere față de 0,33$ pe T3 din 2020.

Acțiunea Intel Corporation este listată pe NASDAQ, sub simbolul bursier INTC. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 247 mld. $, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din octombrie și până în prezent cu circa 39%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 0,68 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 32% mai puțin volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long72$20%52$

grafic analiza tehnică Intel

De la minimul din mar. 2020, prețul acțiunii Intel a crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 43, și a ieșit din nou deasupra norului în luna feb. 2021. Acțiunile se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, ceea ce este ”bullish”. Semnalul trebuie confirmat, cum norul deplasat înainte colorat în roșu trebuie să-și schimbe culoarea în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă de la minimele din aug. 2020 și s-a îndreptat spre un nivel „supra-cumpărat” (nivelul 40). Linia se corectează acum spre nivelul 20, fapt ce indică că raliul poate pierde din momentum.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare la începutul lui dec. 2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), aproape de nivel „supra-vândut” (-3). Linia indicatorului are o mișcare ascendentă de la minimul din nov. 2020 și se îndreptă spre un nivel foarte „supra-cumpărat” (nivelul 3), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Intel are un trend ascendent de la minimele din oct. 2020. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long72$20%52$

grafic analiză tehnică Intel

Graficul zilnic al Intel arată cum prețul a trecut din nou la începutul lunii feb. 2021 de un nivel de rezistență constituit din maximele din iun. 2018 & apr. 2019, de la circa 57$. Acțiunile se pot îndreapta spre o zonă de rezistență constituită din maximele istorice din perioada mar.-aug. 2000, de la circa 73-75$. Ele se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, fiind un semna de tip ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Intel este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele Dow Jones 30 – DJI. Din luna dec. 2020, linia RS are o mișcare ascendentă de la un nivel de suport, dar mișcarea nu are suficientă forță să țină pasul cu raliul acțiunii. Dacă prețurile își vor continua mișcarea ascendentă, atunci linia RS ar trebui să se îndrepte spre propria rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețului acțiunii Intel. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal la sfârșitul lui dec. 2020, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Trendul este unul puternic, cum linia ADX a avut o traiectorie ascendentă și se mișcă acum la nivelul 40.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent și atingerea maximelor istorice din 2000, de la 73-75$.

 

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA