fbpx

GOLDRING SA


LPLA

LPL Financial Holdings Inc.
  10.05.2021

LPL Financial Holdings Inc. este considerat cel mai mare broker-dealer independent din Statele Unite. Compania oferă o platformă integrată de brokeraj și servicii de consultanță în investiții pentru profesioniști financiari și instituții financiare. La sfârșitul primului trimestru din 2021, compania lucra cu 17.672 de consilieri financiari și avea active în gestiune din consultanță și brokeraj în valoare de 958 miliarde de dolari.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente primului trimestru din 2021 peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit de 1,59$ în scădere cu 17% față de anul trecut. Firma a distribuit către acționari în trimestrul IV din 2020 un dividend pe acțiune de 0,25$ egal cu cel din trimestrul III.

Acțiunea LPL Financial Holdings Inc. este listată pe NASDAQ, sub simbolul bursier LPLA. Compania are în prezent o capitalizare de piață de 12,5 miliarde $, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din martie 2020 și până în prezent cu circa 390%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,27 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 27% mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long189-190$22%125$

lpla

De la minimul din mar. 2020, prețul acțiunii LPL Financial Holdings a crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 32$, și a reușit să iasă deasupra norului în luna sept. 2020. Acțiunea se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, fiind un semnal de tip „bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețului este pozitiv. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă de la minimele din perioada aug.-nov. 2020, de la nivelul zero. Linia ROC s-a mișcat apoi deasupra unui nivel „supra-cumpărat” (nivelul 30) dar acum are o ușoară tendință de corecție, ceea ce indică o menținere a presiunii la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare la sfârșitul lunii mai 2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), la un nivel „supra-vândut” (nivelul -7). Linia indicatorului are o mișcare ascendentă de la minimul din apr. 2020 și a trecut peste un nivel foarte „supra-cumpărat” (nivelul 7), ceea ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea LPL Financial Holdings are un trend puternic ascendent de la minimul din mar. 2020. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long189-190$22%125$

lpla

Pe graficul zilnic al LPL Financial Holdings observăm cum prețul a reușit să spargă la mijlocul lunii dec. 2020 un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din ian.-feb. 2020, de la circa 100$. Acțiunile se află într-un raliu de la începutul lunii nov. 2020 care a respectat media mobila de 50 zile. Ele se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 și 200 zile, fiind un semnal de tip „bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea LPL Financial Holdings este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele Russell 1000. Linia RS are o mișcare ascendentă de la minimul din mar. 2020 și a spart un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare, confirmând trendul ascendent al acțiunii. Dacă prețul își va continua trendul ascendent, atunci linia RS ar trebui să-și continue creșterea.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii LPL Financial Holdings. Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă din luna apr. 2020, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Trendul acțiunii este acum unul în formare după ce ultimul val de creștere a pierdut din intensitate, cum linia ADX se îndreaptă din nou spre nivelul 25.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acțiunii și atingerea unor noi maxime istorice.

 

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletter și intră în tragerea la sorți pentru a câștiga una din cele 10 cărți pe care le oferim. „Analiza tehnică și managementul de portofoliu”, scrisă de analistul tehnic Dan Turmacu.

Regulament Giveaway


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA