fbpx

GOLDRING SA


MU

Micron Technology, Inc.
  26.02.2021

Micron Technology, Inc. este un furnizor de chipuri de memorie pentru computere și carduri pentru stocare de date, inclusiv memorie dinamică cu acces aleatoriu (DRAM), memorie flash și unități flash USB. Compania are sediul central în Boise, Idaho, U.S. Produsele sale de larg consum sunt comercializate sub mărcile Crucial și Ballistix.

Compania a raportat rezultatele financiare pe T1 din anul fiscal 2021, peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost de 0,78$, în creștere cu 63% în raport de profitul net pe acțiune pe T1 din anul fiscal 2020. Compania nu distribuie dividende către acționari.

Acțiunea Micron Technology este listată pe NASDAQ, sub simbolul bursier MU. Compania are în prezent o capitalizare de piață aproape de 100 miliarde $, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din martie 2020 și până în prezent cu peste 180%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,25 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 25% mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long122$35%68$

analiza tehnica Micron

De la minimul din mar. 2020, prețul acțiunii Micron Technology a crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 31$, dar nu au reușit să se mențină deasupra norului. Acțiunile au ieșit deasupra norului în luna sept. 2020. Prețul se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, ceea ce este ”bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă de la minimul din aug. 2020 și a atins de două ori un nivel „supra-cumpărat” (nivelul 40). Linia se corectează acum spre nivelul 20, cum trendul pierde din momentum.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare la începutul lui oct. 2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său, chiar aproape de nivelul zero. Linia indicatorului are o mișcare ascendentă și a trecut peste un nivel foarte „supra-cumpărat”, de unde este posibilă o corecție.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Micron Technology are un trend ascendent de la minimele din aug. 2020. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long122$35%68$

analiza tehnica Micron

Pe graficul zilnic al Micron Technology se observă cum prețul a reușit la sfârșitul lunii nov. 2020 să spargă în final un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din mar.& iun. 2018 și ian.& feb. 2020, de la 61$. Acțiunile se îndreaptă spre un important nivel de rezistență constituit din maximele istorice din iul. 2000, de la circa 97-98$. Prețul s-ar putea corecta de la acest nivel de rezistență cum unii indicatori tehnici sunt „supra-cumpăraţi”. Dacă acest nivel va fi depășit, acțiunile vor intra pe un teritoriu necunoscut. În acest moment, se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Micron Technology este reflectată în indicele puterii relative – RS cu indicele Nasdaq 100. Din luna sept. 2020, linia RS are o mișcare ascendentă de la un nivel de suport, dar mișcarea nu a avut suficientă forță să țină pasul cu raliul acțiunilor. Dacă prețul își va continua mișcarea ascendentă, atunci linia RS ar trebui să se îndrepte spre propria rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii Micron Technology (a se vedea panoul din mijloc). Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă de la sfârșitul lui mai 2020, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Trendul a fost unul puternic, cum linia ADX a avut o traiectorie ascendentă de la începutul lui nov. 2020 și a trecut de două ori peste nivelul de 50. ADX se corectează acum spre nivelul 25, cum trendul pierde din intensitate.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent și depășirea maximelor istorice din iulie 2000. Pe termen scurt prețurile s-ar putea corecta cum unii indicatori tehnici sunt „supra-cumpăraţi”.

Se recomandă ca investitorii să cumpere această acțiune numai dacă acțiuniile se vor tranzacționa peste nivelul de 97-98$.

 

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA