fbpx

GOLDRING SA


MSCI

MSCI Inc.
  26.07.2021

MSCI Inc. este o firmă americană de servicii financiare cu sediul în New York City, Statele Unite, servind ca furnizor global de indici de piață pentru acțiuni, obligațiuni și hedge fonduri, de instrumente de analiză a portofoliului multi-active și produse ESG.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente primului trimestru din 2021, peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune de 2,46$ a fost în creștere cu circa 29% față de profitul din anul precedent. În primul trimestru din acest an, firma a distribuit către acționari un dividend pe acțiune de 0,78$, egal cu cel pe trimestrul IV 2020.

Acțiunea MSCI Inc. este listată la New York Stock Exchange, sub simbolul bursier MSCI. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 46,9 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din martie 2020 și până în prezent cu circa 165%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 0,96 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 4% mai puțin volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long730$26%460$

analiza tehnica

De la minimele din mar. 2020, situate la marginea superioară a norului Ichimoku, prețul acțiunii MSCI se află într-un raliu deasupra norului, fiind un semnal de tip ”bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. De la minimul din mar. 2020, linia indicatorului a oscilat, în cea mai mare parte a timpului, între doua nivele, cel supra-vândut (nivelul -10) și cel supra-cumpărat (nivelul 30), fapt ce indică o menținere a presiunii la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un semnal de cumpărare la sfârșitul lui apr. 2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), care a fost urmat de alte două semnale de cumpărare în nov. 2020 și apr. 2021. Linia indicatorului se îndreaptă spre un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 40), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea MSCI are un trend ascendent. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
HOLD

analiza tehnica msci

Pe graficul zilnic al MSCI observăm cum prețul s-a mișcat în interiorul unui canal ascendent (de culoare verde) trasat pe grafic de la minimele din mar. 2020. Corecțiile au găsit mereu un suport la limita inferioară a canalului. Ultimul raliu îndreptă prețul către limita superioară a canalului, de unde se pot corecta. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 și 200 zile, fiind un semnal de tip ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea MSCI este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 500. În a doua parte a lunii iun. 2021, linia RS a reușit să spargă în final un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare, confirmând trendul ascendent al acțiunii. Dacă prețul își va continua trendul, atunci linia RS ar trebui să-și continue ascensiunea.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea acțiunii MSCI. Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă din luna apr. 2020 urmată de altele, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Trendul este acum unul puternic, cum linia ADX a depășit pragul de alertă 50, de unde am putea vedea o corecție.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu este posibil să vedem o continuare a mișcării ascendente a prețului acțiunii spre noi maxime istorice.

Pe termen scurt prețul se poate corecta din nou, cum indicatorii tehnici sunt supra- cumpărați.

 

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize de piață, articole și alte materiale pregătite de către experții Goldring.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA