fbpx

GOLDRING SA


NKE

Nike Inc.
  02.07.2021

Nike Inc. este cel mai mare furnizor mondial de încălțăminte și îmbrăcăminte de atletism și un important producător de echipamente sportive. Mărcile sale din portofoliu includ NIKE, Jordan, Hurley și Converse. În 2020, doar brandul Nike era evaluat la peste 32 miliarde de dolari, fiind cel mai valoros brand dintre afacerile sportive. Mărcile comerciale „Just Do It” și sigla „Swoosh” sunt foarte recunoscute și, totodată, Nike sponsorizează mulți sportivi și echipe sportive de profil din întreaga lume.

Rezultatele financiare aferente trimestrului fiscal IV din 2021 (încheiat la sfârșitul lui mai 2021) au fost peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune realizat de 0,93$ l-a depășit pe cel estimat de 0,51$. Totodată, rezultatul de acum a fost în creștere față de pierderea netă pe acțiune de 0,51$ din urmă cu un an. Firma a distribuit către acționari un dividend pe acțiune de 0,28$ în trimestrul III din 2021, egal cu cel din trimestrul anterior.

Acțiunea Nike este listată la New York Stock Exchange, sub simbolul bursier NKE. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 248 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din martie 2020 și până în prezent cu circa 160%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 0,85 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 25% mai puțin volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long170$9%140$

analiză nike

De la minimele din martie 2020, prețul acțiunii Nike a crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 60$. Spre sfârșitul lui mai 2020, prețul a ieșit deasupra norului, însă s-a corectat spre nor după maximul atins în ianuarie 2021. De la minimul din luna trecută, situat aproape de marginea superioară a norului, prețul se află din nou într-un raliu deasupra norului Ichimoku, fiind un semnal de tip ”bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă de la minimul din martie 2020 și a atins un nivel considerat foarte „supra-cumpărat” (nivelul 40). Linia s-a corectat și a căzut sub nivelul zero dar a revenit din nou aproape de un nivel „supra-cumpărat” (nivelul 20), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un semnal de cumpărare în luna mai 2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), sub nivelul zero. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă și a atins un nivel considerat foarte „supra-cumpărat” (nivelul 10), de unde s-a corectat spre nivelul zero în perioada ianuarie – iunie. Indicatorul generează un nou semnal de cumpărare, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său, deasupra nivelului zero, fapt ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Nike are un trend ascendent de la minimele din martie 2020. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long170$9%140$

analiză nike

Graficul zilnic al Nike arată cum prețul a reușit să spargă un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din ianuarie – februarie 2021, de la circa 105$. Prețul a fost într-un raliu până la maximele din decembrie 2020 – ianuarie 2021 când s-a corectat de la circa 147$ și a găsit suport de mai multe ori la media mobilă de 200 de zile. A urmat un ”gap up” pe data de 25 iunie 2021 odată cu publicarea rezultatelor financiare aferente trimestrului fiscal IV din 2021, trecând peste rezistența de la 147$. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 de zile, fiind un semnal ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Nike este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele DJIA. De la nivelul de suport dat de minimele din aprilie – iunie, linia RS are o mișcare ascendentă spre un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare, confirmând mișcarea prețului. Dacă acesta își va continua trendul, atunci linia RS va trebui să-și spargă propria rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea acțiunii Nike. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal la sfârșitul lui iunie, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Trendul este acum unul puternic cum linia ADX, cea care ne indică intensitatea acestuia, are din nou o traiectorie ascendentă peste nivelul 25.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni și atingerea unor noi maxime istorice.

 

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA