fbpx

GOLDRING SA


SNG

S.N.G.N. Romgaz Mediaș
  18.01.2021

SNG

Cel mai mare producător de gaze naturale din România, S.N.G.N. Romgaz Mediaș(SNG), a confirmat scenariul pozitiv din ultima analiză, începând o mișcare ascendentă și marcând posibilitatea unui nou început de trend, după atingerea minimelor ultimilor ani în câteva cazuri.

Dacă analizăm graficul de mai sus sesizăm mai multe indicii care ar putea sugera un scenariu pozitiv în perioada următoare. Un prim indiciu ar fi intersecția generată de indicatorul MACD (linia albastră) care s-a intersectat cu linia de semnal (linia roșie), intersecția fiind produsă în zona pozitivă a histogramei.

Un alt indiciu ar fi linia DM+ (linia albastră) care se află deasupra liniei DM- (linia roșie) și oferă un semnal de cumpărare, în timp ce linia ADX (linia neagră) se află acum la nivelul de 25 și se află în ascensiune, marcând formarea unui trend.

Privind graficul de mai sus, putem observa că acțiunile Romgaz nu au recuperat încă pierderile cauzate de izbucnirea pandemiei Covid-19, fiind în acest moment cu aproximativ 20% mai jos decât nivelul la care acțiunile se tranzacționau la începutul lui februarie 2020. Așadar, există potențial pentru acțiunile Romgaz pentru o mișcare ascendentă în acest an, mișcare care ar putea fi susținută de noi vești privind centrala de la Iernut și faptul că emitentul ar urma să fie în următoarele 12 luni beneficiarul unor intrări de capital atât din partea fondurilor de investiții străine axate pe piețe emergente, în baza promovării operate de FTSE Russell, cât și de la instituționalii nerezidenți activi pe piețele de frontieră unde MSCI a majorat ponderea României în cadrul indicelui său pentru bursele periferice la 10,26%, de la 8%.

Ca prim reper al evoluției actuale pozitive, putem urmări atingerea prețului de 33 lei, care este marcat de cel mai important prag al retragerii Fibonacci (0,618), iar ca posibil suport putem considera nivelul de preț de 30,3 lei, un alt nivel important al retragerii Fibonacci (0,382), care tocmai a fost străpuns și poate fi confirmat în rolul de suport în zilele următoare.

 

Radu Cojoc

Broker Goldring

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize de piață, articole și alte materiale pregătite de către experții Goldring.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA