fbpx

GOLDRING SA


SMCI

Super Micro Computer Inc.
  12.04.2021

Super Micro Computer, Inc. este o companie americană specializată în servere și alte produse pentru computere (soluții de stocare, dispozitive de rețea, sisteme GPU, plăci de bază, software de gestionare a serverelor, stații de lucru high-end).

Compania a raportat rezultatele financiare pe trimestrul II din anul fiscal 2021 (anul fiscal se încheie la sfârșitul lui iunie), peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit de 0,63$, în creștere față de profitul net pe acțiune pe trimestrul II din anul fiscal 2020. Compania nu distribuie dividende către acționari.

Acțiunea Super Micro Computer este listată pe NASDAQ, sub simbolul bursier SMCI. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 2 miliarde $, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din martie și până în prezent cu circa 150%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,53 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 53% mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long48$20%30$

SMCI

De la minimul din oct. 2020, prețul acțiunii Super Micro Computer a crescut de la un nivel de suport situat la marginea inferioara a norului Ichimoku, de la circa 22$. Acțiunile se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, fiind un semnal de tip ”bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change (ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă de la minimul din oct. 2020 și a atins un nivel supra-cumpărat (nivelul 40), de unde s-a corectat. Linia a revenit peste nivelul 20, fapt ce indică o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare în nov. 2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său, deasupra nivelului zero. Linia indicatorului are o mișcare ascendentă și a trecut peste un nivel supra-cumpărat (nivelul 2), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Super Micro Computer are un trend ascendent de la minimul din oct. 2020. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long48$20%30$

 

SMCI

Graficul zilnic al Super Micro Computer arată cum prețul a reușit la începutul lunii ian. 2021 să spargă în final un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare de la 31$. Prețul se îndreaptă spre un important nivel de rezistență constituit din maximele istorice din feb. 2015, de la circa 42$ (linia roșie), de la acest nivel de rezistență s-ar putea corecta ușor. Dacă acest nivel va fi depășit, acțiunile vor intra pe un teritoriu necunoscut. Acestea se tranzacționează acum deasupra mediilor mobile pe 50 și 200 zile, fiind un semnal de tip ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Super Micro Computer este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu Nasdaq 100. Linia RS a avut o mișcare ascendentă de la un nivel de suport, dar mișcarea nu are suficientă forță să țină pasul cu raliul acțiunii. Dacă prețul va sparge nivelul de rezistență de la circa 42$, atunci linia RS ar trebui să spargă propria rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețului acțiunii Super Micro Computer. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal de la începutul lunii nov. 2020, ce arată o direcție ascendentă a prețului pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Trendul este din nou în formare cum linia ADX are o mișcare ascendentă și atinge nivelul 25.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent și depășirea unui nivel de rezistență constituit din maximele istorice din feb. 2015, de la circa 42$.

Se recomandă ca investitorii să cumpere această acțiune numai dacă acțiunile se vor tranzacționa peste prețul de 42$.

 

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletter și intră în tragerea la sorți pentru a câștiga una din cele 10 cărți pe care le oferim. „Analiza tehnică și managementul de portofoliu”, scrisă de analistul tehnic Dan Turmacu.

Regulament Giveaway


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA