fbpx

GOLDRING SA


TTM

Tata Motors Limited
  09.02.2021

Tata Motors Limited este o companie multinațională indiană care produce automobile, având sediul în Mumbai, India. Face parte din Grupul Tata, un conglomerat indian. Produsele sale includ o gamă largă de autoturisme, vehicule utilitare sportive, camioane, autobuze și vehicule de apărare.

Compania a raportat rezultatele financiare pe trimestrul încheiat la 31 decembrie 2020, peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit net de 8,04₹, în creștere cu circa 61% în raport cu aceeași perioadă a anului precedent.

La New York Stock Exchange sunt listate ADR – American Depository Receipt, sub simbolul bursier TTM, iar acțiunile Tata Motors se tranzacționează și pe bursele din India, Bombai Stock Exchange (simbol 505570) și National Stock Exchange (simbol TATAMOTORS). Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 15,3 miliarde $, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din martie și până în prezent cu circa 435%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 2,17 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic mult mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long37-38$75%11$

Grafic Tata Motors saptamanal

De la minimele din mar. 2020, prețul acțiunii Tata Motors a crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 4$. Acțiunile au reușit sa iasă deasupra norului la începutul lui nov. 2020, aflându-se într-un raliu deasupra norului Ichimoku, ceea ce este ”bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. Linia indicatorului a făcut un nou salt de la minimele din oct.-nov. 2020 și atinge un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 100), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare la începutul lui iun. 2020, cum s-a intersectat și a trecut peste semnalul său (linia roșie), sub nivelul zero. Linia indicatorului are o traiectorie ascendentă de la minimul din mar. 2020, confirmând trendul acțiunilor. Linia MACD atinge un nivel supra-cumpărat (nivelul 2), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Tata Motors are un trend ascendent de la minimele din mar. 2020. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long37-38$75%11$

Grafic Tata Motors zilnic

Pe graficul zilnic al acțiunii Tata Motors prețul a trecut peste nivelele de rezistență de la 14$ și 17$ (liniile violet punctate). Prețul acțiunii testează acum fostul nivel de suport din feb. 2016, care a devenit acum un nivel de rezistență, de la 22$ (linia violet). De la acest nivel este posibilă o mică corecție a prețului acțiunii înainte prețurile să-și reia trendul ascendent. Din martie anul trecut, trendul descendent s-a inversat, fapt confirmat și de intersecția mediei mobile de 50 zile care a trecut deasupra celei de 200 zile. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Tata Motors este reflectată în raportul puterii relative – RS cu indicele Nifty 50. Linia RS are un trend ascendent de la minimele din martie-aprilie anul trecut, confirmând trendul ascendent al acțiunilor. Dacă prețul va continua să crească, atunci linia RS ar trebui să-și continue mișcarea ascendentă spre propria rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețului acțiunii Tata Motors. Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă de la sfârșitul lui apr. 2020, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Trendul este acum unul foarte puternic, cum linia ADX are o mișcare ascendentă și a atins nivelul 50.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni spre nivele văzute în ian.-mai 2017 de la 38-40$.

Se recomandă ca investitorii să cumpere această acțiune numai dacă prețurile acțiunii se vor tranzacționa peste nivelul de 22$.

 

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize de piață, articole și alte materiale pregătite de către experții Goldring.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA