fbpx

SSIF GOLDRING SA


TROW

T. Rowe Price Group, Inc.
  16.02.2021

T. Rowe Price Group, Inc. este o companie de administrare a investițiilor din SUA, care oferă o serie de fonduri mutuale, fonduri de pensii sau alte vehicule de investiții, servicii de consultanță și alte servicii conexe destinate persoanelor fizice, instituțiilor sau intermediarilor financiari. Compania a fost fondată de Thomas Rowe Price Jr. în 1937 și are sediul în Baltimore, Maryland.

Rezultatele financiare din T4 din 2020 au fost peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune de 2,89$, este în creștere cu 42% față de cel din T4 2019. Firma va distribui către acționari un dividend pe acțiune de 1,08$ aferent T4 din 2020, în creștere faţă de cel din T3 în valoare de 0,90$ pe acțiune.

Acțiunea T. Rowe Price este listată pe NASDAQ, sub simbolul bursier TROW. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 37,2 mld.$, după o creștere a prețului acțiunii din martie 2020 și până în prezent de peste 160%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,16 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 16% mai volatil decât piața.

 

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long199-200$22%135$

grafic analiza tehnică

De la minimele din mar. 2020, prețul acțiunii T. Rowe Price a crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 85$. Acțiunile au reușit sa iasă deasupra norului în luna mai 2020, iar acum se află într-un raliu deasupra acestuia, fiind un semnal ”bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă de la minimul din oct. 2020, de sub nivelul zero și atinge din nou un nivel „supra-cumpărat” (nivelul 20), acest lucru indicând o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare în luna mai 2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său, aproape de un nivel „supra-vândut” (nivelul -4). Linia indicatorului are o mișcare ascendentă de la minimul din mar. 2020 spre un nivel foarte „supra-cumpărat” (nivelul 8), acest lucru indicând o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea T. Rowe Price are un trend puternic ascendent. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long199-200$22%135$

grafic analiza tehnica

Pe graficul zilnic al acțiunii T. Rowe Price, prețul a trecut peste nivelul de rezistență constituit din maximul din feb. 2020 de la 140$, iar acum testează nivelul de la 170$, mișcându-se în interiorul unui canal ascendent. Din martie anul trecut trendul descendent s-a inversat, fapt confirmat și de intersecția mediei mobile de 50 zile care a trecut deasupra celei de 200 zile. Prețul se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, fiind un semnal de tip „bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea T. Rowe Price este reflectată în raportul puterii relative – RS cu indicele S&P 500. Linia RS are un trend ascendent de la minimele din aprilie anul trecut, confirmând trendul ascendent al prețului. Dacă acesta va continua să crească, atunci linia RS ar trebui să-și testeze și să treacă de propria rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea acțiunii T. Rowe Price. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal de la sfârșitul lui nov. 2020, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Trendul este acum unul în formare, cum linia ADX este gata să atingă din nou nivelul 25.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni spre noi maxime istorice.

Se recomandă ca investitorii să cumpere această acțiune numai dacă prețul acțiunii se vor tranzacționa peste nivelul de 170$.

 

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
24
Ani de experiență
32
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune pentru S.U.A. și Canada
0.42%
Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA