fbpx

GOLDRING SA


TWTR

Twitter Inc.
  28.12.2020

Twitter Inc. este operatorul platformei de social media cu același nume, lansată în 2006, care permite utilizatorilor să creeze, distribuie și să descopere conținut sub forma de mesaje cunoscute drept „tweets”.

Rezultatele financiare ale Twitter din trimestrul al treilea au fost peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost de 0.19$, în timp ce analiștii estimau doar 0.06$ pe acțiune, în creștere față de profitul net pe acțiune de 0.17$ raportat în trimestrul al treilea din 2019. Compania nu distribuie dividende către acționari.

Acțiunile Twitter sunt listate la New York Stock Exchange, sub simbolul bursier TWTR. Compania are în prezent o capitalizare de piață de 42,9$ miliarde, iar prețul acțiunii a crescut de la minimul din Martie și până în prezent cu circa 165%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 0,86 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 14% mai puțin volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long62$14%46$

TWTR

De la minimul din Martie, prețul acțiunii Twitter a crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, din zona de 20$. Acțiunile au străpuns și au reușit să treacă deasupra norului în luna August, aflându-se acum într-un nou raliu deasupra norului, fiind un semnal „bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. Din Iunie, linia indicatorului se mișcă în teritoriu pozitiv, între nivelul zero și un nivel „supra-cumpărat” (nivelul 40), acest lucru indicând o menținere a presiunii la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare în luna Mai, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său. Linia indicatorului are o mișcare ascendentă și atinge un nivel foarte „supra-cumpărat” (nivelul 4.0), indicând o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Twitter are un trend puternic ascendent de la minimul din Martie. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long62$14%46$

TWTR

Pe graficul zilnic al Twitter se observă cum prețul a reușit pe 10 Decembrie să spargă din nou un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare, de la circa 48$ (linia violet). Prețul s-a îndreptat apoi spre următorul nivel de rezistență, de la circa 56$ (linia roșie). Acțiunile se corectează ușor acum, după ce au testat acest nivel de rezistență. Cel mai probabil, rezistența va fi luată din nou cu asalt în următoarea perioadă. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, fiind un semnal de tip ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Twitter este reflectată în indicele puterii relative – RS cu indicele S&P 500. Din Martie-Aprilie 2020, linia RS are o mișcare ascendentă de la un nivel de suport (linia verde), dar mișcarea nu a avut suficientă forță să ajungă la nivelul de rezistență (linia roșie). Dacă prețul își va continua mișcarea ascendentă, atunci linia RS ar trebui să confirme și să spargă propria rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii Twitter. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal în Aprilie – Mai, ce arata o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Trendul acțiunii este unul puternic, cum linia ADX se îndreaptă spre nivelul 35.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent și spargerea nivelului de rezistență de la circa 56$.

Se recomandă ca investitorii să cumpere această acțiune numai dacă acțiunile se vor tranzacționa peste prețul de 56$.

 

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletter și intră în tragerea la sorți pentru a câștiga una din cele 10 cărți pe care le oferim. „Analiza tehnică și managementul de portofoliu”, scrisă de analistul tehnic Dan Turmacu.

Regulament Giveaway


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA