fbpx

GOLDRING SA


VEDL

Vedanta Resources Limited
  17.03.2021

Vedanta Resources Limited este o companie din India angajată în explorarea, extracția și prelucrarea mineralelor, a petrolului și a gazelor naturale, fiind prezentă pe următoarele segmente: cupru, aluminiu, minereu de fier, energie electrică, petrol și gaze.

Compania a raportat în ianuarie 2021 rezultatele financiare pe semestrul încheiat la 30 septembrie 2020 (corespunzător anului fiscal 2021 care se va încheia la 31 martie 2021). Rezultatul consolidat al perioadei a fost un profit net de 78 milioane $, în raport de o pierdere netă de 428 milioane $ pe semestrul încheiat la 30 septembrie 2019. Firma a distribuit un dividend de 0,433$ către acționari corespunzător anului fiscal 2020.

La New York Stock Exchange sunt listate ADS – American Depository Shares, sub simbolul bursier VEDL. Acțiunea Vedanta Resources se tranzacționează și pe bursele din India, Bombai Stock Exchange (simbol 500295) și National Stock Exchange (simbolul VEDL).

Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 11,3 miliarde $, iar prețul acțiunii a crescut în ultimul an cu aproximativ 280%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,81 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic mult mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long15$21%10$

VEDL

De la minimele din mar. 2020, prețul acțiunii Vedanta Resources a crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 3,2$. Acțiunile au reușit să iasă deasupra norului la începutul lui dec. 2020. Prețul se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, fiind un semnal de tip ”bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. Linia indicatorului a făcut un salt de la minimele din oct.-nov. 2020 și a atins un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 90), de unde se corectează ușor sub nivelul 60, fapt ce indică o menținere a presiunii la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare la începutul lui dec. 2020, cum s-a intersectat și a trecut peste semnalul său, aproape de nivelul zero. Linia indicatorului are o traiectorie ascendentă de la minimele din mar.-apr. 2020, confirmând trendul acțiunilor. Linia MACD este aproape de un nivel supra-cumpărat (nivelul 1.5), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Vedanta Resources are un trend ascendent de la minimele din mar. 2020. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long15$21%10$

VEDL

Pe graficul zilnic al acțiunii Vedanta Resources prețul acțiunii a trecut peste nivelele de rezistență de la 7,2$ și apoi de la circa 10,3$. Prețul se poate îndrepta spre următorul nivel de la 15$. Din martie anul trecut, trendul descendent început în ian.-feb. 2018 s-a inversat, fapt confirmat și de intersecția mediei mobile de 50 zile care a trecut din nou deasupra celei de 200 zile (semnalul din dec. 2020). Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, fiind un semnal de tip ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Vedanta Resources este reflectată în raportul puterii relative – RS cu indicele Nifty 50 (a se vedea panoul de jos). Linia RS are un trend ascendent de la minimele din noiembrie anul trecut, confirmând trendul ascendent al acțiunii. Dacă prețul acțiunii va continua să crească, atunci linia RS ar trebui să-și continue mișcarea ascendentă spre propria rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețului acțiunii Vedanta Resources. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal în nov. 2020, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Trendul este acum unul puternic, cum linia ADX are o mișcare ascendentă spre nivelul 50.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni.

 

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize de piață, articole și alte materiale pregătite de către experții Goldring.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA