fbpx

GOLDRING SA


ANET

Arista Networks
  03.04.2023

Arista Networks, Inc. este o companie care se angajează în dezvoltarea, comercializarea și vânzarea de soluții de rețele informatice în cloud. De asemenea, compania este implicată în dezvoltarea de platforme de comutare și rutare și aplicații de rețea aferente. Compania are sediul în Santa Clara, CA.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului IV din 2022 peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit net de 1,41$, față de estimările de 1,21$, în creștere cu 72% în raport cu profitul net pe acțiune aferente trimestrului IV din 2021. Firma nu distribuie dividende către acționari.

Acțiunea Arista Networks este listată pe bursa de acțiuni NYSE sub simbolul bursier ANET. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 51 miliarde $, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din sept. 2022 și până în prezent cu peste 50%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,24, ceea ce indică faptul că prețul este, teoretic, cu 24% mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu si lung

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long180$7%155$

ANET

De la minimul de la începutul lui ian. 2023, de la un nivel de suport de circa 108$, prețurile acțiunii Arista Networks au ieșit definitiv deasupra norului Ichimoku la sfârșitul lunii ian. 2023. Prețurile se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku. Semnalul este convingător, deoarece norul deplasat înainte este colorat în verde, ceea ce este ”bullish”.

Indicatorul ROC – Rate of Change, ce arată modificarea procentuală a prețului, este pozitiv. De la adâncitura făcută de minimele din ian. 2023, linia ROC a avut o mișcare ascendentă și a depășit un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 40), ceea ce a indicat o presiune la cumpărare. De la acest nivel, linia ROC s-ar putea corecta.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare la începutul lui feb. 2023, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie) deasupra nivelului zero. Linia MACD are o mișcare ascendentă și a depășit un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 10), ceea ce a indicat o presiune la cumpărare. De la acest nivel, linia MACD s-ar putea corecta.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Arista Networks are un trend ascendent de la începutul lui ian. 2023. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long180$7%155$

ANET

Graficul zilnic al Arista Networks arată că prețurile se află într-un trend ascendent de la minimele de la începutul lui ian. 2023 și au trecut la începutul lui mar. 2023 peste un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare de la circa 141$ (linia roșie). Prețurile au înregistrat noi minime mai ridicate, atingând un vârf spre sfârșitul lui mar. 2023 la aproximativ 171$ și s-au retras ușor spre fosta rezistență. Media mobilă pe 50 zile a trecut din nou deasupra celei pe 200 zile în luna aug. 2022. Acțiunea se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 zile și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Arista Networks este reflectată în linia puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 500. De la un nivel de suport constituit din minimele din ian. 2023, linia RS are o mișcare ascendentă și a trecut la începutul lui mar. 2023 peste un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare (linia roșie), confirmând trendul prețurilor. Dacă prețurile își vor continua trendul ascendent, atunci linia RS ar trebui să-și continue mișcarea ascendentă.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii Arista Networks. Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă de la începutul lui ian. 2023, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne arată dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Raliu curent al prețurilor este puternic, deoarece linia ADX este încă in jurul nivelului 40.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu, este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni și atingerea unor noi maxime istorice. Se recomanda ca investitorii să intre la cumpărare numai dacă prețul revine peste pragul aproximativ 171$.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA