fbpx

SSIF GOLDRING SA


Angel Investor

Ce este un Angel Investor?

Persoanele care oferă capital și sprijin financiar companiilor mai mici sau antreprenorilor, de obicei, în schimbul capitalului propriu sunt denumite Angel Investor. Acestea fac parte adesea din cercul de prieteni al antreprenorului sau al familiei sale, dar aceasta nu este o regulă.

Fondurile oferite sunt fonduri menite să susțină afacerea în momentul lansării, atunci când riscurile sunt relativ mari.

Crowdfunding de capitaluri proprii este una dintre metodele online prin care Angel Investors investesc. O alta metodă este de a se organiza în grupuri sau rețele pentru a partaja capital de investiții.

Care sunt avantajele și dezavantajele?

Un avantaj îl reprezintă faptul că nu trebuie să fie restituite fondurile, deoarece sunt oferite acțiuni de proprietate în schimbul banilor. Având în vedere că banii unui Angel Investor sunt la mijloc, aceștia pot fi motivați să ofere ajutor mentorat sau pot oferi ajutor direct în management.

Un dezavantaj important este faptul că un Angel Investor vrea de regulă între 10% și 50%, prin urmare proprietarii de afaceri ar putea pierde controlul afacerii, dacă este cedată o parte mare din capital.

< Vezi alți termeni bursieri

 

 

 

 
24
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 

 

Noutati
 
Sectorul bancar

Ce consecințe au prăbușirile băncilor asupra sectorului bancar?

Luna martie a adus multe provocări investitorilor, de la date economice importante – în perspectiva ședinței Fed și a luptei împotriva inflației, până la situația complicată a unor bănci importante ...
Citește mai mult

Strategii și etape de listare la Bursa de Valori București

Bursa de Valori București facilitează fluxul de bani între investitori și afacerile de succes care caută finanțare nebancară. Pe lângă accesul la capital, o companie listată are parte de numeroase ...
Citește mai mult
Femei

Femei de succes la bursă

Prezența femeilor în economie reprezintă un element esențial în vederea creșterii și dezvoltării potențialului economic al unei țări. Investițiile au fost mult timp considerate ca fiind o lume a bărbaților, ...
Citește mai mult
 
SSIF GOLDRING SA