fbpx

GOLDRING SA


ATVI

Activision Blizzard
  11.05.2020
PozițieStop LossTarget price
LONG62$80$

ATVI

 

LONG 11.05.2020

 

Analiză cu perspectivă pe termen mediu

Graficul saptamanal al acțiunii Activision Blizzard Inc. (simbol bursier: ATVI, listata pe bursa de actiuni NASDAQ) arata ca preturile actiunii se afla intr-o miscare ascendenta de la un nivel de suport constituit din minimele din feb.-mar. 2019. Ele se indreapta spre un nivel de rezistenta constituit din maximele istorice din 2018, de la circa 80$ (linia rosie).

Preturile actiunii Activision Blizzard au crescut cu circa 45% de la minimele din martie 2020 pana in prezent. Este cea mai mare companie americana dezvoltatoare de jocuri video. Consumatorii acceseaza de acasa mai mult jocurile video in perioada coronavirus.

Preturile au reusit sa treaca din nou deasupra norului Ichimoku la inceputul lui apr. 2020, iar ”Lagging Span” (linia violet) le-a urmat. Semnalul trimis este destul de convingator, cum norul deplasat inainte este colorat in verde. Preturile se tranzactionează deasupra norului Ichimoku, ceea ce este un semnal ”bullish”.

ROC (linia violet) ce arata modificarea procentuala a preturilor este pozitiva. Linia indicatorului are o miscare ascendenta de la minimul din mar. 2020 spre un nivel supra-cumparat (nivelul 10.0). Daca linia ROC va trece si se va misca deasupra nivelului supra-cumparat, acest fapt indica o mentinere a presiunii la cumparare.

MACD (linia albastră) a generat ultimul semnal de cumparare in apr. 2020, deasupra nivelului zero, cum s-a intersectat si a trecut deasupra semnalul său (sageata verde). Linia indicatorului are o traiectorie ascendenta spre un nivel supra-cumparat (nivel 4.0), confirmand trendul preturilor. Daca linia MACD va continua miscarea spre nivelul supra-cumparat, acest fapt indica o mentinere a presiunii cumparare.

In general actiunea Activision Blizzard si-a reluat miscarea ascendenta de la minimele din feb.-mar. 2019. Investitorii ar putea privi orice corecție a preturilor acțiunii ca o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic,

Piețe Financiare

 

PozițieStop LossTarget price
LONG62$80$

ATVI

 

LONG 11.05.2020

 

Analiză cu perspectivă pe termen scurt

Activision Blizzard a raportat rezultatele financiare pe T1 din 2020, peste asteptarile analistilor. Profitul net pe actiune a fost la nivelul de 0,54$ fata de estimarile de 0,33$ (o surpriza pozitiva de +0,21$), in crestere cu 116% fata de profitul net pe actiune pe T1 din 2019. Compania a distribuit un dividend brut pe actiune in valoare de 0,41$ aferent anului 2019, in crestere cu circa 14% fata de dividendul brut de 0,37$ aferent anului 2018, ceea ce inseamnă un randament al dividendelor de circa 0,7%.

Graficul zilnic al Activision Blizzard arata ca preturile actiunii se afla intr-un nou raliu de la minimele din mar. 2020. Ele se indreapta acum spre un nivel de rezistenta constituit din maximele din 2018. Cel mai probabil raliul va avea forta necesara sa testeze din nou aceasta rezistenta. Preturile se tranzactionează deasupra mediei mobile pe 200 zile (200d EMA), ceea ce este ”bullish”.

Preferinta investitorilor pentru actiunea Activision Blizzard este reflectata in raportul puterii relative RS in raport cu indicele Nasdaq 100 (a se vedea panoul de jos). Linia RS (linia violet) a avut o miscare ascendenta din iul. 2019, confirmand trendul preturilor. Linia incearca in mai 2020 sa depaseasca maximele anterioare din mar.-apr. 2020. Daca preturile vor testa maximele din 2018, atunci linia RS ar trebui sa-si reia cresterea.

Directional Movement Index (DMI) a sustinut cresterea preturilor actiunii Activision Blizzard (a se vedea panoul din mijloc). Indicatorii directionali au trimis ultimul semnal de la inceputul lui apr. 2020 ce a aratat o directie ascendenta a pretului actiunii pe masura ce +DI (linia verde) s-a intersectat si a trecut deasupra –DI (linia rosie). Linia ADX (linia albastra) ne spune daca preturile actiunii se confrunta cu un trend puternic (peste nivelul de 25). Trendul este acum unul in formare, cu ADX sub nivelul 25.

 

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic,

Piețe Financiare

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize de piață, articole și alte materiale pregătite de către experții Goldring.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA