fbpx

GOLDRING SA


BABA

Alibaba
  30.04.2020
PozițieStop LossTarget price
LONG170$230$

BABA

 

LONG 30.04.2020

 

Analiza cu perspectivă pe termen mediu

Graficul saptamanal al acțiunii Alibaba Group Holding Limited (simbol bursier: BABA) arata că preturile actiunii s-au corectat de la maximul din ian. 2020. Ele au crescut de la un nivel de suport dat de minimele din mar. 2020 si de linia de trend ascendent. Preturile retesteaza o zona de rezistenta data de maximele din ian. si iun. 2018 (zona rosie). Actiunea se tranzactioneaza acum la aceasta zona de rezistenta.

Pretul actiunilor Alibaba a crescut cu circa 78% de la minimele din dec. 2018 pana la maximul din ian. 2020. Este o companie cu sediul central in China, una dintre cele mai mari companii de retail din lume specializata in comert electronic si tehnologie. Compania s-a listat la sfarsitul lui nov. 2019 si pe bursa de actiuni din Hong Kong, dupa listarea din sep. 2014 pe NYSE.

Preturile si-au inceput ultimul raliu de la mijlocul lui mar. 2020. Ele au gasit un suport la marginea superioara a norului Ichimoku. Norul deplasat inainte este colorat in verde. Preturile se tranzactionează deasupra norului Ichimoku si liniei de trend ascendent trasata pe grafic de la minimele din dec. 2018, ceea ce este ”bullish”.

ROC (linia violet), ce arata modificarea procentuala a preturilor, este usor negativa. Linia indicatorului a avut o miscare descendenta de la inceputul lui ian. 2020 odata cu corectia preturilor. Linia ROC a cazut spre un nivel supra-vandut (nivelul -20.0). Ea a crescut din nou spre nivelul zero, de la minimele din mar. 2020. Daca linia ROC va reveni in teritoriul pozitiv, acest fapt va indica o presiune la cumparare.

MACD (linia albastră) poate sa genereze un nou semnal de cumparare, cum sta sa se intersecteze cu semnalul sau (linia rosie), deasupra nivelului zero. MACD a generat ultimul semnal de cumparare la inceputul lui sep. 2019 la nivelul zero, cum s-a intersectat si a trecut deasupra semnalului său (linia roșie). Daca linia MACD va trece deasupra semnalul sau, acest fapt va indica o presiune la cumparare.

In general acțiunea Alibaba are un trend ascendent din oct. 2015, de la putin timp de la listare. Investitorii ar putea privi orice corecție a preturilor acțiunii ca o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic,

Piețe Financiare

 

PozițieStop LossTarget price
LONG170$230$

BABA

 

LONG 30.04.2020

 

Analiză cu perspectivă pe termen scurt

Alibaba a raportat rezultatele financiare pe trimestrul incheiat la sfarsitul lui dec. 2019 (anul fiscal se termina in martie 2020), peste asteptarile analistilor. Profitul net pe actiune a fost la nivelul de 2,28$ fata de estimarile de 1,87$ (o surpriza pozitiva de 0,41$), in crestere cu 64% fata de profitul net pe actiune din trimestrul corespunzator anului precedent. Compania nu distribuie dividende. In luna mai 2020, vor fi raportate rezultatele financiare pe trimestrul incheiat la sfarsitul lui mar. 2020 si pentru anul fiscal 2020.

Graficul zilnic al Alibaba arata ca preturile actiunii s-au aflat intr-un nou raliu de la minimele din mar. 2020. Prturile au reusit sa iasa la sfarsitul lui nov. 2019 deasupra unui triunghi simetric format pe grafic in perioada mai.- oct. 2019, depasind usor target-ul de pret. Dupa corectia din primul trimestru din 2020, ele intampina acum din nou o rezistenta la fosta zona de rezistenta data de maximele din ian. si iun. 2018 (zona rosie). Preturile se tranzactionează la media mobila pe 200 zile (200z EMA).

Preferinta investitorilor pentru actiunea Alibaba este reflectata in raportul puterii relative RS in raport cu indicele NASDAQ 100 (a se vedea panoul de jos). Linia RS nu a reusit sa sparga in mar. 2020 un nivel de rezistenta dat de maximul anterior din ian. 2020. Linia RS a cazut spre linia de trend ascendent (linia verde punctata) care se poate constitui in suport. Daca preturile vor trece peste zona de rezistenta data de maximele din 2018 atunci linia RS ar trebui sa confirme si sa testeze si ea propria linie de rezistenta (linia rosie).

Directional Movement Index (DMI) a sustinut cresterea preturilor actiunii Alibaba (a se vedea panoul din mijloc). Indicatorii directionali au trimis ultimul semnal de la sfarsitul lui oct. 2019 ce arata o directie ascendenta a pretului actiunii pe masura ce +DI (linia verde) s-a intersectat si a trecut deasupra –DI (linia rosie). Linia ADX (linia albastra) ne spune daca pretul actiunii s-a confruntat cu un trend puternic (peste nivelul de 25). Semnalul trimis de DMI este unul neclar acum, cu +DI usor sub –DI si ADX sub nivelul 20.

 

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic,

Piețe Financiare

 

 

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA