fbpx

GOLDRING SA


Bonitatea Financiară

Ce este bonitatea financiară?

Bonitatea financiară este aprecierea dată unui agent economic în momentul în care acesta solicită un credit de la o bancă. De asemenea, are un rol important în obținerea încrederii și a sprijinului instituțiilor financiare, dar și în consolidarea relațiilor cu partenerii de afaceri.

Cum funcționează?

Banca comercială evaluează agenții prin prisma indicatorilor economici cum ar fi: cifra de afacere, rata profitului net, rata lichidității globale, rata solvabilității generale, profitul brut/net. În același timp, sunt apreciați și în funcție de indicatorii de calitate, precum planul de afacere și potențialul economic al acestuia, istoricul de creditare și istoricul relației cu banca și experiența managerială.

Așadar, pe lângă evaluarea financiară a societății, se evaluează și încrederea companiei. Astfel, există un impact puternic în acordarea sau neacordarea creditului.

Unul dintre indicatorii folosiți pentru a determina bonitatea unui client este gradul de insolvență.

Nivelul de solvabilitate al clientului prezintă gradul de risc individual al băncii, asociat cu emiterea unui anumit împrumut unui client.

< Vezi alți termeni bursieri

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 

 

Noutati
 
Ipotecă

Ce este și cum funcționează ipoteca?

Ipoteca este o garanție utilizată în cadrul unui contract de credit ipotecar pentru a asigura rambursarea sumelor împrumutate. Împrumutatul poate constitui o ipotecă asupra unui bun imobil, cum ar fi ...
Citește mai mult
Glissando Garden Center

Glissando Garden Center debutează cu succes pe piața AeRO

Glissando Garden Center, liderul din Vestul țării în domeniul comerțului cu flori, plante și articole de grădină, debutează cu succes pe piața AeRO de la Bursa de Valori București. Fondată ...
Citește mai mult

Venituri Viitoare în ArenaXT

În cadrul platformei ArenaXT și al aplicației mobile Goldring au fost introduse noutăți, iar în cele ce urmează le vom detalia, pentru ca tu să fii la curent cu toate ...
Citește mai mult
 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA