fbpx

GOLDRING SA


BRBR

BellRing Brands, Inc.
  23.10.2023

BellRing Brands, Inc. este o companie de tip holding care deține Premier Nutrition Company (PNC) în SUA, precum și Active Nutrition International (ANI), o filială europeană. Livrează produse nutriționale care au un gust mai bun și performanțe mai bune. Vând shake-uri proteice gata de băut (RTD), alte băuturi RTD, pulberi și batoane nutritive; produsele sunt oferite sub mărcile Premier Protein și Dymatize. Compania are sediul central în St. Louis, Missouri, US.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului III din 2023 peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit net de 0,34$, față de estimările de 0,32$, în creștere cu 10% față de profitul net pe acțiune aferent trimestrului III din 2022. Firma nu distribuie dividende către acționari.

Acțiunea BellRing Brands este listată pe bursa de acțiuni NYSE, sub simbolul bursier BRBR. Compania are în prezent o capitalizare de piață de aproximativ 5,7 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din septembrie-octombrie 2022 și până în prezent cu peste 110%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 0,86, ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 14% mai puțin volatil decât piața.

Perspectivă pe termen mediu și lung

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long50$16%38$

BRBR

De la minimele din septembrie-octombrie 2022, prețurile acțiunii BellRing au crescut de la un nivel de suport sub norul Ichimoku, de la aproximativ 20$, și au ieșit deasupra norului la sfârșitul lui ianuarie 2023. Prețurile se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, trecând peste o zonă de rezistență constituită din maximele anterioare, de la aproximativ 34$ (linia violet). Semnalul este convingător, deoarece norul deplasat înainte este colorat în verde, ceea ce este “bullish“.

Indicatorul ROC – Rate of Change, care arată modificarea procentuală a prețului, este pozitiv. De la minimele din septembrie 2022, linia ROC a avut o mișcare ascendentă și a atins un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 30). De la vârfurile din februarie-aprilie 2023, linia s-a corectat spre nivelul zero, pentru ca apoi să urce din nou și să atingă un nivel supra-cumpărat (nivelul 20), ceea ce indică o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un semnal de cumpărare încă de la începutul lunii noiembrie 2022, când s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), sub nivelul zero. De la minimele din octombrie 2022, linia MACD a avut un trend ascendent și a depășit din nou un nivel supra-cumpărat (nivelul 2), ceea ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea BellRing are o mișcare ascendentă de la minimele din septembrie-octombrie 2022. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Hold-$-%-$

BRBR

Graficul zilnic al BellRing arată că prețurile se află într-un raliu de la minimele de la sfârșitul lui septembrie-octombrie 2022 și au trecut peste un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din iulie-septembrie 2021 (linia de culoare violet), de la aproximativ 34$. Acestea au crescut până la maximele din octombrie 2023 de la aproximativ 45$ și acum se corectează. Să remarcăm faptul că media mobilă pe 50 de zile a trecut peste cea pe 200 de zile în luna decembrie 2022. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 și 200 de zile, ceea ce este “bullish“.

Preferința investitorilor pentru acțiunea BellRing este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 400. Linia RS are o mișcare ascendentă de la un nivel de suport de la minimele din 2022 (linia verde) și a depășit un nivel de rezistență constituit din maximul anterior (linia de culoare violet), confirmând mișcarea prețurilor. Dacă prețurile își vor relua mișcarea ascendentă, atunci linia RS ar trebui să-și continue urcarea.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii BellRing. Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă de la sfârșitul lunii ianuarie 2023, arătând o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Linia ADX se află acum ușor peste nivelul 25, dar în contextul actual al pieței, ultimul raliu probabil s-a încheiat.

Concluzie finală:

Pe termen mediu, este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni și atingerea unor noi maxime istorice. Se recomandă ca investitorii să intre din nou la cumpărare numai dacă prețul va reveni peste nivelul de aproximativ 45$.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA