fbpx

SSIF GOLDRING SA


BSM

Black Stone Minerals
  19.09.2022

Black Stone Minerals, L.P. este o companie care explorează minerale de petrol și gaze naturale. Activitatea sa principală este gestionarea activă a unui portofoliu existent de active minerale și redevențe, precum și extinderea bazei de active prin achiziții. Compania are sediul în Houston, Texas.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului II din 2022 peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit net de 0,59$, estimările fiind de 0,38$, în creștere față de profitul net pe acțiune de 0,05$ din urmă cu un an. Firma a distribuit către acționari un dividend pe acțiune de 0,42$ aferent trimestrului II din 2022 în creștere față de cel din primul trimestru de 0,40$.

Acțiunea Black Stone Minerals este listată pe NASDAQ, sub simbolul bursier BSM. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 3,3 mld. de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din mar. 2020 și până în prezent cu circa 288%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,08 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 8% mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long19$21%12$

BSM

De la minimele din mar. 2020, prețul acțiunii Black Stone Minerals a crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 4$, și a reușit să iasă definitiv deasupra norului începând cu apr. 2021. Trendul descendent trasat de la maximul din mai 2019 s-a inversat. Prețul se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, ceea ce este ”bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. De la minimul din mar. 2020, linia ROC s-a mișcat în ceea mai mare parte între un nivel ușor sub zero și un nivel supra-cumpărat (nivelul 30), ceea ce a menținut presiunea la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un semnal de cumpărare încă de la începutul lui mai 2020, cum s-a intersectat și a trecut peste semnalul său (linia roșie), la un nivel supra-vândut (nivelul -2). Linia indicatorului a avut o traiectorie ascendentă cu minime mai înalte, și stă să genereze un nou semnal de cumpărare, fapt ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Black Stone Minerals are un trend ascendent de la minimele din mar. 2020. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Hold

BSM

 

Pe graficul zilnic al acțiunii Black Stone Minerals observăm un trend ascendent până la vârful de la începutul lui iun. 2022, de la circa 17$ (linia rosie), dar s-a retras pe parcursul lunii iunie pentru a găsi suport în media mobila de 200 zile. Prețul a revenit în luna august și se menține deasupra mediei mobile d 50 zile. Dacă trendul ascendent va continua, prețul ar trebui să depășească vârful atins anterior în iun. 2022. Acțiunea se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Black Stone Minerals este reflectată în raportul puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 500. Linia RS are un trend ascendent de la un nivel de suport, confirmând trendul ascendent al prețului. Dacă prețul acțiunii va continua să crească, atunci linia RS ar trebui să-și continue mișcarea ascendentă.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea acțiunii Black Stone Minerals. Indicatorii direcționali a trimis un semnal încă din ian. 2021 ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Trendul nu este clar în acest moment deoarece ADX, indicatorul care ne spune dacă acțiunea se confruntă cu trend puternic, se mișcă descendent sub nivelul 20.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni și testarea maximele istorice de la în jur de 19$.

Investitorii ar trebui să intre din nou la cumpărare numai dacă prețul revine peste vârful atins anterior în iun. 2022, de la circa 17$.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
24
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA