fbpx

GOLDRING SA


CAMT

Camtek Ltd.
  09.10.2023

Camtek Ltd. este o companie israeliană care produce echipamente de inspecție și metrologie pentru industria semiconductoarelor. Sistemele companiei inspectează și măsoară plachetele pe tot parcursul procesului de producție a dispozitivelor semiconductoare. Infrastructura de vânzări și asistență pentru clienți este organizată în jurul a opt filiale, cu sediul în SUA, Europa, Japonia, China, Hong Kong, Taiwan, Coreea și Singapore. Compania are sediul central în Migdal Ha’emek, Israel.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului II din 2023 peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit net de 0,45$ față de estimările de 0,42$, în scădere cu 2% în raport cu profitul net pe acțiune aferent trimestrului II din 2022. Compania nu distribuie dividende către acționari.

Acțiunea Camtek Ltd. este listată pe bursa de acțiuni NASDAQ, sub simbolul bursier CAMT. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 2,8 miliarde $, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din octombrie-decembrie 2022 și până în prezent cu peste 200%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,42, ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 42% mai volatil decât piața.

Perspectivă pe termen mediu și lung

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long75$19%54$

CAMT

De la minimele din octombrie-decembrie 2022, prețurile acțiunii Camtek au crescut de la un nivel de suport sub norul Ichimoku, de la circa 21$, și au ieșit deasupra norului în luna iulie 2023. Prețurile se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku trecând peste o zonă de rezistență constituită din maximele anterioare, de la circa 49$ (linia violet). Semnalul este convingător, deoarece norul deplasat înainte este colorat în verde, ceea ce este “bullish“.

Indicatorul ROC, care arată modificarea procentuală a prețului, este pozitiv. De la minimele din octombrie 2022, linia ROC a avut o mișcare ascendentă și a atins un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 80). De la vârfurile din august-septembrie 2023, linia se corectează spre nivelul 40, ceea ce indică o diminuare a presiunii la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un semnal de cumpărare încă de la începutul lunii ianuarie 2023, deoarece s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), sub nivelul zero. De la minimele din iunie-iulie 2022, linia MACD se îndreaptă spre un nivel supra-cumpărat (nivelul 9), ceea ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Camtek are o mișcare ascendentă de la minimele din octombrie-decembrie 2022. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Hold

CAMT

Graficul zilnic al Camtek arată că prețurile se află într-un raliu de la minimurile din decembrie 2022 și au trecut peste un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare (linia de culoare violet), de la circa 49$, și au crescut până la maximul de la sfârșitul lui septembrie 2023, de la circa 65$, și apoi s-au corectat pentru a-și relua din nou creșterea la începutul lui octombrie. Să remarcăm faptul că media mobilă pe 50 de zile a trecut peste cea pe 200 de zile în luna mai 2023. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 și 200 de zile, ceea ce este “bullish“.

Preferința investitorilor pentru acțiunile Camtek este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele Nasdaq-100. Linia RS are o mișcare ascendentă de la un nivel de suport (linia verde) și a depășit un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare (linia de culoare violet), confirmând mișcarea prețurilor. Dacă prețurile își vor relua mișcarea ascendentă, atunci linia RS ar trebui să-și continue urcarea.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii Camtek. Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă de la începutul lunii iunie 2023, ceea ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne arată dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Linia ADX se mișcă încă peste nivelul 40, ceea ce indică faptul că ultimul raliu nu s-a încheiat

Concluzie finală:

Pe termen mediu, este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni și atingerea unor noi maxime istorice. Se recomandă ca investitorii să intre din nou la cumpărare numai dacă prețul va reveni peste 65$.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA