fbpx

GOLDRING SA


CLX

Clorox
  10.04.2020
PozițieStop LossTarget price
LONG155$214$

clx

 

LONG 10.04.2020

 

Analiza cu perspectiva pe termen mediu

Graficul saptamanal al acțiunii The Clorox Company (simbol bursier: CLX, listata pe bursa de actiuni NYSE) arata ca preturile actiunii s-au corectat de la maximul istoric din 18 martie 2020, de la circa 214$. Ele cresc din nou de la minimul de la sfarsitul lui mar. 2020.

Preturile actiunii Clorox au crescut cu circa 44% de la minimele din dec. 2019 pana la maximul din mar. 2020. Compania ofera produse anti-bacteriene folosite ca dezinfectanti. Consumatorii ar putea cumpara mai mult produsele companiei pentru a opri raspandirea coronavirus.

Preturile si-au inceput trendul ascendent din luna dec. 2019. Ele au reusit sa treaca deasupra Ichimoku la inceputul lui ian. 2020, iar ”Lagging Span” (linia violet) le-a urmat. Semnalul trimis este destul de convingator, cum norul deplasat inainte este colorat in verde. Preturile se tranzactionează deasupra norului Ichimoku si liniei de trend ascendent trasata pe grafic de la minimele din nov. 2019, ceea ce este ”bullish”.

ROC (linia violet) ce arata modificarea procentuala a preturilor este pozitiva. Linia indicatorului are o miscare ascendenta de la minimul din nov. 2019 spre un nivel foarte supra-cumparat (nivelul 20.0). Daca linia ROC se va misca in continuare deasupra unui nivel supra-cumparat (nivelul 10.0), acest fapt indica o mentinere a presiunii la cumparare.

MACD (linia albastră) a generat un semnal de cumparare usor deasupra unui nivel supra-vandut la mijlocul lui dec. 2019, cum s-a intersectat si a trecut deasupra semnalul său (sageata verde). Linia are o traiectorie ascendenta spre un nivel foarte supra-cumparat (nivel 5.0), confirmand trendul preturilor. Daca linia MACD se va mentine in zona supra-cumparata si deasupra semnalului sau, acest fapt indica o mentinere a presiunii cumparare.

In general preturile actiunii Clorox au avut un trend ascendent din martie 2009. Investitorii ar putea privi orice corectie a preturilor actiunii ca o oportunitate de a intra la cumparare in acesta perioada.

 

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic,

Piete Financiare

 

PozițieStop LossTarget price
LONG155$214$

clx

 

LONG 10.04.2020

 

Analiza cu perspectiva pe termen scurt

Clorox a raportat rezultatele financiare pe T2 din 2020 (anul fiscal 2020 a inceput de la sfarsitul lui iunie 2019), peste asteptarile analistilor. Profitul net pe actiune a fost la nivelul de 1,46$ fata de estimarile de 0,31$ (o surpriza pozitiva de +0,15$), in crestere cu 4% fata de profitul net pe actiune pe T2 din 2019. Compania a distribuit un dividend pe actiune in valoare de 1,06$ aferent T2 din 2020, egal cu cel aferent T1 din 2020, ceea ce inseamnă un randament al dividendelor de circa 2,7%.

Graficul zilnic al Clorox arata ca preturile actiunii au depasit din nou la sfarsitul lui martie 2020 un nivel de rezistenta constituit din maximele din nov.& dec. 2018, iul. 2019 si feb. 2020 (linia violet). Media mobila pe 200 zile s-a constituit drept suport pentru corectiile din feb.& mar. 2020. Ele se afla intr-un nou raliu de la minimul din 25 martie 2020. Ele se pot indreapta acum spre a revizita maximul istoric din 18 martie 2020. Preturile se tranzactionează deasupra mediei mobile pe 200 zile (200d EMA), ceea ce este un semnal ”bullish”.

Preferinta investitorilor pentru actiunea Clorox este reflectata in raportul puterii relative RS in raport cu indicele S&P 500 (a se vedea panoul de jos). Linia RS (linia violet) a avut o miscare ascendenta dupa mijlocul lui feb. 2020 si a atins un maxim odata cu preturile in martie 2020. Daca preturile se vor indrepta din nou spre maximul din martie 2020, atunci linia RS ar trebui sa confirme si sa-si reia cresterea.

Directional Movement Index (DMI) a sustinut cresterea preturilor actiunii Clorox (a se vedea panoul din mijloc). Indicatorii directionali au trimis un semnal inca de la sfarsitul lui nov. 2019 ce a aratat o directie ascendenta a pretului actiunii pe masura ce +DI (linia verde) s-a intersectat si a trecut deasupra –DI (linia rosie). Linia ADX (linia albastra) ne spune daca pretul actiunii s-a confruntat cu un trend puternic (peste nivelul de 25). Trendul este acum unul slab, cu ADX usor peste nivelul 20.

 

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic,

Piete Financiare

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize de piață, articole și alte materiale pregătite de către experții Goldring.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA