fbpx

GOLDRING SA


COR

Cencora, Inc.
  29.01.2024

Cencora, Inc. (anterior AmerisourceBergen) este o companie de distribuție produselor farmaceutice. Compania operează prin segmentele de soluții medicale din Statele Unite ale Americii și Internațional. Segmentul de soluții medicale din SUA se concentrează pe distribuția de produse farmaceutice de specialitate, de marcă și generice, echipamente pentru îngrijirea medicală la domiciliu și servicii conexe către spitale și sistemul de sănătate, farmacii independente și lanțuri de farmacii, clinici medicale și alți clienți. Segmentul Internațional include produse farmaceutice en-gros, operațiuni conexe și servicii de comercializare globală. Compania are sediul în Conshohocken, Pennsylvania, SUA.
O defalcare a veniturilor companiei pe tipuri de produse este prezentată aici.

 

COR

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului IV din 2023 (anul fiscal 2023 s-a încheiat la 30 septembrie 2023), peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit de 2,86$ (față de estimările de 2,81$), în creștere cu 10% în raport cu profitul net pe acțiune aferent trimestrului IV din 2022. Firma a distribuit către acționari un dividend brut pe acțiune de 0,51$ aferent trimestrului IV din 2023, în creștere față de 0,485$ aferent trimestrului III din 2023. Compania va raporta rezultatele financiare aferente trimestrului I din 2024 pe data de 31 ianuarie 2024. Rezultatul net pe acțiune estimat pentru trimestrul I din 2024 este un profit net de 2,89$.

Acțiunea Cencora este listată pe bursa de acțiuni americană NYSE, sub simbolul bursier COR. Compania are în prezent o capitalizare de piață de 43,4 miliarde $, iar prețul acțiunii a crescut de la minimul din martie 2020 și până în prezent cu peste 200%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 0,47, ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 53% mai puțin volatil în comparație cu piața.

 

 

Perspectivă pe termen mediu 

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long265$22%190$

COR

De la minimul din martie 2020, prețurile acțiunii Cencora au crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, nivel situat la circa 72$. Acestea au ieșit deasupra norului încă din luna aprilie 2020, ceea ce denotă că trendul anterior al prețului acestei acțiuni s-a schimbat. Prețurile apoi au reușit să se mențină deasupra norului, care a servit drept suport pentru corecțiile suferite de prețuri. Semnalul este convingător, deoarece norul deplasat s-a schimbat și este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change, care arată modificarea procentuală a prețurilor, este pozitiv. Din mai 2020, linia ROC s-a mișcat în cea mai mare parte între nivelul -10 și un nivel supra-cumpărat (nivelul 20) în funcție de evoluția prețului. Linia ROC s-a îndreptat din nou spre nivelul supra-cumpărat (nivelul 20), ceea ce indică o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un semnal de cumpărare încă de la sfârșitul lui mai 2020, deoarece s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), aproape de nivelul zero, urmat de alte semnale, ultimul la începutul lui noiembrie 2023. Linia indicatorului se apropie acum din nou de un nivel supra-cumpărat (nivelul 10), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Cencora are un trend ascendent de la minimul din martie 2020. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Buy265$22%190$

COR

 

Graficul zilnic al Cencora arată că prețurile au un trend ascendent cu minime și maxime mai înalte începând din decembrie 2021, atingând noi maxime în luna ianuarie 2024, ușor peste 220$. De menționat faptul că media mobilă pe 200 de zile (cea roșie) a servit drept suport pentru corecțiile suferite de prețuri. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 și 200 de zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Cencora este reflectată în linia puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 500. Linia RS are o mișcare ascendentă de la un nivel de suport (minimele din decembrie 2021), confirmând parțial mișcarea prețurilor. Linia nu a reușit încă să se apropie de nivelul de rezistență (linia de culoare roșie).

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii Cencora. Indicatorii direcționali au trimis mai multe semnale, ultimul la începutul lunii ianuarie 2024, care arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut din nou deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne indică dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Ultimul raliu este destul de puternic, deoarece linia ADX a avut o traiectorie ascendentă și aproape a atins nivelul 35.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu, este posibil să asistăm la o continuare a mișcării ascendente a prețului acestei acțiuni și la atingerea unor noi maxime istorice.

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize de piață, articole și alte materiale pregătite de către experții Goldring.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA