fbpx

SSIF GOLDRING SA


COST

Costco Wholesale Corporation
  02.10.2020

Costco Wholesale Corporation una dintre cele mai mari corporații din Statele Unite, atât după venituri cât și după numărul de angajați. Organizația operează un lanț de magazine retail en-gros unde accesul se face doar pe baza unui abonament anual. Deținătorii abonamentului primesc reduceri important de preț.

În trimestrul trei al acestui an, trimestrul fiscal se încheie la sfârșitul lui August, Costco a raportat rezultate financiare peste așteptările analiștilor. Aceștia estimau un profit net pe acțiune de 2.85$, însă profitul net pe acțiune realizat a fost de 3.13$ fiind cu 13% mai mare față de profitul înregistrat în perioada similară a anului precedent. Dividendele distribuite trimestrial în acest an au fost în valoare de 0.70$ ceea ce înseamnă un randament al dividendelor de aproximativ 0,80%.

Acțiunile Costco se tranzacționează pe NASDAQ, sub simbolul bursier COST. Prețul acțiunii a înregistra o creștere, din Martie până în prezent, de aproximativ 26%, iar în Iulie a depășit un nivel de rezistență constituit din maximul atins în Februarie-Martie 2020.

Perspectivă pe termen mediu

PozițieStop LossTarget price
LONG290$450$

În luna Martie, prețul a găsit un nivel de suport la limita superioară a norului Ichimoku. De atunci acțiunea se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, ceea ce este considerat un semnal de tip ”bullish”. Semnalul este unul convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea prețurilor este pozitiv. Linia indicatorului are o traiectorie ascendentă de la minimul din Mai și a atins o zonă „supra-cumpărată” (peste nivelul 10.0) la sfârșitul lui August, de unde se corectează ușor. Dacă linia ROC va reveni în zona „supra-cumpărată”, acest lucru va indica o revenire a presiunii la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare la începutul lunii Iulie, cum s-a intersectat și a trecut deasupra liniei de semnal, deasupra nivelului zero. Linia indicatorului are o traiectorie ascendentă și atinge o zona „supra-cumpărată” (peste nivelul 10.0), fapt ce indică existența unei presiuni din partea cumpărătorilor.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Costco are o traiectorie ascendentă după scăderile survenite în lunile Februarie – Martie. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

Perspectivă pe termen scurt

PozițieStop LossTarget price
LONG290$450$

 

Graficul zilnic Costco prezintă o traiectorie ascendentă a prețului, de la minimul atins la mijlocul lunii Martie, până la maximul de la începutul lunii Septembrie, de la circa 364$. În Iulie, acțiunile au reușit sa iasă dintr-un patern numit triunghi ascendent. Ele și-au atins target-ul dat de triunghi la începutul lui Septembrie. Prețul s-a corectat apoi spre media mobila de 50 zile, care s-a constitui într-un nivel de suport. Acțiunile se tranzacționează acum deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, ceea ce este un semnal de tip ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Costco este reflectată în raportul puterii relative – linia RS cu indicele S&P 500. Linia RS a avut o traiectorie ascendentă de la începutul anului curent și a atins valori maxime în luna Martie, de unde a început să se corecteze. Apoi linia RS nu a mai reușit să facă saltul spre un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea preturilor acțiunii Costco. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal de la începutul lunii iul. 2020, ce indică o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). De la începutul lunii Septembrie, trendul ascendent a pierdut din intensitate, cum linia ADX a coborât sub nivelul 20.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent și atingerea unor noi maxime istorice. Se recomandă ca investitorii să cumpere această acțiune numai dacă acțiunile se vor tranzacționa peste maximul istoric de la aproximativ 364$.

 

Analiză SSIF Goldring,

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
24
Ani de experiență
32
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune pentru S.U.A. și Canada
0.42%
Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA