fbpx

GOLDRING SA


CRM

Salesforce.com
  08.11.2021

Salesforce.com, inc. este o companie americană de software bazată pe cloud, cu sediul în San Francisco, California. Compania oferă servicii de management al relațiilor cu clienții (CRM) și aplicații destinate customer service, automatizări marketing, analiză și dezvoltare de aplciații.

În 2021, revista Fortune a clasat Salesforce pe locul al doilea pe lista sa, „100 de cele mai bune companii pentru care să lucrezi”, pe baza unui sondaj privind satisfacția angajaților.

Salesforce a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului II din 2022, peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit de 1,48$ (față de estimările de 0,92$), în creștere cu 3% față de profitul net pe acțiune înregistrat în trimestrul II din 2021. Firma nu distribuie dividende către acționari.

Acțiunea Salesforce este listată la New York Stock Exchange, sub simbolul bursier CRM, fiind inclusă în indicii DJIA, S&P500 și S&P100. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 300,8 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din luna mai 2021 și până în prezent cu peste 45%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,07 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 7% mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long320$ – 321$5%280$

salesforce

 

De la minimul din mar. 2020, prețul acțiunii Salesforce a crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 115$. Prețul a reușit să iasă imediat deasupra norului în apr. 2020. Corecția începuta în aug. 2020 a adus prețul la limita inferioara a norului Ichimoku. Prețul a revenit în iun. 2021 deasupra limitei superioare și se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, ceea ce este ”bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. De la minimele din dec. 2020 & mai 2021, linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă și a depășit un nivel supra-cumpărat (nivelul 20), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un semnal de cumpărare în mai 2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), la nivelul zero. Ultimul semnal de cumpărare a survenit în mai 2021. De la minimele din mar.& mai 2021, linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă și se îndreaptă spre un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 18), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Salesforce are un trend ascendent de la minimele din mai 2021. Investitorii ar putea privi orice corecție a acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long320$ – 321$5%280$

salesforce

Graficul zilnic al Salesforce arată că prețul s-a corectat de la maximele de la începutul lui sept. 2020. De la minimele din mai 2021, prețul se află într-un nou raliu, reușind în oct. 2021 să spargă un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din sept. 2020, de la circa 285$. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Salesforce este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele DJIA 30. De la nivelul de suport dat de minimul din mai 2021, linia RS are o mișcare ascendentă spre un nivel de rezistență constituită din maximele anterioare, confirmând mișcarea prețurilor. Dacă prețul își va continua trendul, atunci linia RS va trebui să spargă propria rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea acțiunii Salesforce. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal în luna mai 2021, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Trendul acțiunii este acum unul puternic, cum linia ADX se îndreaptă spre nivelul 40.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni și atingerea unor noi maxime istorice.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletter și intră în tragerea la sorți pentru a câștiga una din cele 10 cărți pe care le oferim. „Analiza tehnică și managementul de portofoliu”, scrisă de analistul tehnic Dan Turmacu.

Regulament Giveaway


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA