fbpx

GOLDRING SA


CSCO

Cisco Systems Inc.
  05.01.2022

Cisco Systems, Inc. este un conglomerat tehnologic american cu sediul în San Jose, California. Cisco dezvoltă, produce și vinde hardware de rețea, software, echipamente de telecomunicații și alte servicii și produse de înaltă tehnologie. Cisco este specializat în piețe tehnologice specifice, cum ar fi Internetul obiectelor (IoT), securitatea domeniului, videoconferințe și managementul energiei cu produse de top, inclusiv Webex , OpenDNS , Jabber și Jasper . Cisco este una dintre cele mai mari companii de tehnologie a informației din lume, ocupând locul 63 în topul Fortune 100, cu venituri de 49 de miliarde de dolari și aproape 80.000 de angajați.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului I din 2022 (an fiscal terminat la 31 iul. 2021) peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost de 0,82$, în creștere cu 8% față de profitul net pe acțiune pe trimestrul I din 2021. Cisco va distribui către acționari un dividend pe acțiune de 0,37$ aferent T1 din 2022, egal cu cel din T4 din 2021.

Acțiunea Cisco Systems este listată pe NASDAQ, sub simbolul bursier CSCO. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 260,6 miliarde $, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din oct. 2020 și până în prezent cu circa 80%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 0,91 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 9% mai puțin volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long75$ – 76$20%56$

CSCO

 

De la minimul din oct. 2020, prețul acțiunii Cisco Systems a crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 32$. În luna feb. 2021, ele au ieșit deasupra norului. Prețul a atins un nivel de rezistență, de la circa 58-60$ (linia violet). Retragerea ce a urmat a găsit un suport deasupra marginii superioare a norului, nivel de unde prețul și-a reluat creșterea. Acțiunile se tranzacționează acum deasupra norului Ichimoku, fiind un semnal de tip ”bullish”. Norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change (linia violet) ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. Linia indicatorului are o mișcare ascendentă de la un nivel supra-vândut (nivelul -10). Linia se îndreaptă spre un nivel supra-cumpărat (nivelul 20), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence (linia albastră) a generat un semnal de cumpărare încă din luna nov. 2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), deasupra unui nivel supra-vândut (nivelul -2). Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă și a trecut peste un nivel supra-cumpărat (nivelul 2), nivel de unde s-a corectat. Un nou semnal de cumpărare a survenit în luna dec. 2021 deasupra nivelului zero, fapt ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Cisco Systems are un trend ascendent de la minimul din oct. 2020. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long75$ – 76$20%56$

CSCO

 

Graficul zilnic al Cisco Systems arată că prețul a reușit în luna dec. 2021 să spargă un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din 2019 și mai recent aug. & sept. 2001 și nov. 2021 de la circa 58$ (linia violet). Acțiunile se află într-un raliu de la minimul din nov. 2021, de la circa 51$ și se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 și 200 zile, fiind un semnal de tip ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Cisco Systems este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele DJIA. De la un nivel de suport constituit din minimele din nov. 2021, linia RS are o mișcare ascendentă spre un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare (linia roșie), confirmând raliul acțiunii. Dacă prețul își va relua trendul ascendent, atunci linia RS ar trebui să testeze nivelul de rezistență .

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea acțiunii Cisco Systems. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal în luna dec. 2021, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Trendul este unul în formare cum linia ADX are o mișcare ascendentă și depășit cu puțin nivelul 25.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu și scurt este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni spre nivelul de 75$ și apoi spre maximele istorice din martie 2000, de la 82$.

Se recomandă ca investitorii să cumpere această acțiune numai dacă prețurile acțiunii vor reveni peste nivelul de la circa 64$.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize de piață, articole și alte materiale pregătite de către experții Goldring.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA