fbpx

GOLDRING SA


Curba de randament

Ce este curba de randament?

Curba de randament este o reprezentare grafică ce evidențiază randamentele ratelor dobânzilor ale obligațiunilor ce au același risc, dar cu scadențe diferite.

Curba de randament este utilă în cazul în care managerul unui fond de investiții dorește să își stabilească strategia investițională pentru o perioadă cu durată medie sau lungă.

Care sunt formele principale ale curbei de randament?

Cele trei tipuri principale de forme ale curbei de randament sunt: ascendentă sau normală (are curba înclinată în sus și constă într-o creștere a ratelor dobânzilor proporțional cu scadența finală), plată sau liniară (este estimată o menținere a ratelor dobânzilor pentru o perioadă mai lungă) și inversată (curba este înclinată în jos, ceea ce arată că ratele dobânzii sunt mai mari pe termen scurt și mai mici termen lung).

Interpretarea curbelor de randament oferă o perspectivă cu privire la evoluția crescătoare sau descrescătoare a ratelor, ceea ce prezintă interes atât pentru domeniul investitorilor, cât și pentru creditele ce au legătură cu un indicator de referință variabil, precum ROBOR sau EURIBOR.

< Vezi alți termeni bursieri

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 

 

Noutati
 
Ipotecă

Ce este și cum funcționează ipoteca?

Ipoteca este o garanție utilizată în cadrul unui contract de credit ipotecar pentru a asigura rambursarea sumelor împrumutate. Împrumutatul poate constitui o ipotecă asupra unui bun imobil, cum ar fi ...
Citește mai mult
Glissando Garden Center

Glissando Garden Center debutează cu succes pe piața AeRO

Glissando Garden Center, liderul din Vestul țării în domeniul comerțului cu flori, plante și articole de grădină, debutează cu succes pe piața AeRO de la Bursa de Valori București. Fondată ...
Citește mai mult

Venituri Viitoare în ArenaXT

În cadrul platformei ArenaXT și al aplicației mobile Goldring au fost introduse noutăți, iar în cele ce urmează le vom detalia, pentru ca tu să fii la curent cu toate ...
Citește mai mult
 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA