fbpx

SSIF GOLDRING SA


DAVA

Endava PLC
  06.10.2020

Endava PLC este un furnizor soluții IT ce oferă servicii de consultanță pentru transformarea digitală a întreprinderilor, dezvoltarea agilă de programe software și diferite soluții de automatizare. Compania are o prezență internațională cu birouri în America de Nord, America Latină, Europa de Vest și Europa de Est, inclusiv România. În Iulie 2018, Endava s-a listat pe NYSE, cu simbolul bursier DAVA, sub forma de ADS-uri (American Depositary Shares), fiecare reprezentând câte o acțiune ordinară de clasă A.

Rezultatele financiare ale Endava din al doilea trimestru au fost peste așteptările analiștilor financiari. Aceștia se așteptau ca profitul net pe acțiune să fie de 0.10$, însă valoarea efectiv realizată a fost 0.14$, cu 46% mai puțin decât rezultatul din urmă cu un an.

Din Martie și până în prezent prețul acțiunii a înregistrat o creștere de aproximativ 138%, fiind tranzacționată la maximul istoric. La mijlocul lunii Septembrie, prețul a reușit să spargă un nivel de rezistență, din zona prețului de 56$, constituit din maximele anterioare înregistrate în Februarie 2020.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieStop LossTarget price
LONG55$70-73$

Din a doua parte a lunii Martie, prețul a început să crească de la un nivel de suport situat ușor sub norul Ichimoku, în acest moment aflându-se într-un raliu deasupra norului, fiind un semnal de tip ”bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețului este pozitiv. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă de la minimul din Martie până la maximul din Iunie, confirmând raliul prețului. Linia ROC a atins un nivel „supra-cumpărat” (peste nivelul 40), de unde s-a corectat. Totuși, linia se menține peste nivelul zero, fapt ce indică o menținere a presiunii la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare în a doua parte a lunii mai 2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), deasupra unui nivel „supra- cumpărat” (nivelul 2.0). Linia indicatorului are o traiectorie ascendentă și a trecut deasupra unui nivel „supra-cumpărat” (peste nivelul 3.0), de unde este posibilă o corecție.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Endava a avut o traiectorie ascendentă după scăderea din luna Martie. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieStop LossTarget price
LONG55$70-73$

Trendul ascendent început în Martie este vizibil și pe graficul zilnic al Endava. Acțiunile le se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, ceea ce este un semnal de tip ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Endava este reflectata în raportul puterii relative – RS cu indicele S&P 500 . Linia RS a avut o traiectorie ascendentă de la minimul din Martie. La sfârșitul lui Septembrie, linia RS a spart un nivel de rezistență constituit din maximul anterior din Februarie (linia violet), confirmând trendul ascendent al prețului acțiunii.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea preturilor acțiunii Endava. Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă de la începutul lunii Aprilie, ce arata o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Trendul este acum din nou în formare, cu ADX peste 20.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului Endava și atingerea unor noi maxime istorice.

 

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
24
Ani de experiență
32
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune pentru S.U.A. și Canada
0.42%
Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA