fbpx

GOLDRING SA


DELL

Dell Technologies Inc.
  22.01.2024

Dell Technologies Inc. este o companie din sectorul tehnologiei informației. Compania operează în următoarele segmente de afaceri: Client Solutions Group (CSG), Enterprise (Infrastructure) Solutions Group (ESG) și Other/Dell Software Group (DSG). Segmentul CSG include în principal vânzările către clienți comerciali și consumatori de desktopuri și notebook-uri. Segmentul ESG include în principal vânzările de servere, rețele și soluții de stocare. Segmentul DSG include managementul sistemelor, soluții software de securitate și oferte de software pentru managementul informațiilor. Compania își are sediul în Round Rock, Texas, SUA.

O descompunere a veniturilor companiei obținute în 2022 pe segmente de afaceri este prezentată aici.

 

DELL

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului III din 2023, peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit de 1,88$ (față de estimările de 1,46$), în scădere cu 18% în raport față de profitul net pe acțiune aferent trimestrului III din 2022. Firma a distribuit către acționari un dividend brut pe acțiune de 0,37$ pentru trimestrul III din 2023, egal cu cel de pe trimestrul II din 2023, cu data ex-dividend pe 22 ianuarie 2024.

Dell Technologies a listat acțiunile din clasa C pe bursa de acțiuni americană NYSE sub simbolul bursier DELL. Dell a emis acțiuni privat deținute care sunt clasificate ca fiind în clasele A și B. Compania are în prezent o capitalizare de piață de 58,8 miliarde $, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din martie 2023 și până în prezent cu peste 130%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 0,92, ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 8% mai puțin volatil în comparație cu piața.

 

Perspectivă pe termen mediu 

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long100$20%70$

DELL

De la minimele din mart. 2023, prețurile acțiunii Dell au crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, nivel situat la circa 36$. Acestea au ieșit definitiv deasupra norului în luna iun. 2023, ceea ce denotă că trendul descendent al prețului acestei acțiuni s-a schimbat. Semnalul este convingător, deoarece norul deplasat s-a schimbat și este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change, care arată modificarea procentuală a prețurilor, este pozitiv. De la adâncitura din mart. 2023, linia ROC s-a mișcat în cea mai mare parte între nivelul zero și un nivel supra-cumpărat (nivelul 40), în funcție de evoluția prețului. Linia ROC trece acum din nou deasupra unui nivel supra-cumpărat (nivelul 20), ceea ce indică o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un nou semnal de cumpărare încă de la începutul lui apr. 2023, deoarece s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie) sub nivelul zero. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă cu minime mai înalte și plutește acum la un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 5), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Dell are o mișcare ascendentă de la minimele din mart. 2023. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Buy100$20%70$

DELL

 

Graficul zilnic al Dell arată că prețurile au avut un gap ascendent (raportul de câștiguri a ridicat prețul acțiunilor) și au depășit la începutul lunii sept. 2023 un nivel de rezistență (de culoare violet), de la circa 58$. După această spargere, acestea se află într-o mișcare ascendentă, atingând noi maxime în luna ian. 2024. Să remarcăm faptul că media mobilă pe 50 de zile a trecut peste cea pe 200 de zile în luna mai 2023. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 și 200 de zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Dell este reflectată în linia puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 500. Linia RS are o mișcare ascendentă de la un nivel de suport (minimele din mart. 2023) și a spart un nivel de rezistență (de culoare violet), confirmând mișcarea prețurilor. Dacă prețurile își vor continua mișcarea ascendentă, atunci linia RS ar trebui să-și continue mișcarea și să depășească recentul nivel de rezistență (linia roșie punctată).

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii Dell. Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă de la începutul lunii apr. 2023, ceea ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut din nou deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne arată dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Ultimul raliu este unul în formare, deoarece linia ADX este încă sub nivelul 25.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu, este posibil să vedem o continuare a mișcării ascendente a prețului acestei acțiuni și atingerea unor noi maxime istorice.

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize de piață, articole și alte materiale pregătite de către experții Goldring.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA