fbpx

GOLDRING SA


DELL

Dell Technologies Inc.
  12.07.2021

Dell Technologies Inc. este o companie multinațională de tehnologie, cu sediul în Round Rock, Texas. Acesta a fost formată ca urmare a fuziunii din septembrie 2016 dintre Dell și EMC Corporation. Produsele Dell includ computere personale, servere, smartphone-uri, televizoare, software de calculator, securitate informatică și de rețea. Dell s-a clasat pe locul 35 în clasamentul Fortune 500 din 2018 al celor mai mari corporații din Statele Unite în funcție de veniturile totale.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente primului trimestru din 2021, peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit net de 2,13$, în creștere cu circa 59% în raport cu rezultatul din primul trimestru din 2020.

Acțiunea Dell Technologies este listată la New York Stock Exchange, sub simbolul bursier DELL (acțiuni clasa C). Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 76,6 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din martie 2020 și până în prezent cu circa 288%.

Indicatorul beta β al acțiunii are valoarea de 0,96 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 4% mai puțin volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long125$24%76$

 

grafic analiză tehnică dell

De la minimul din mar. 2020, prețul acțiunii Dell Technologies a crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 25,50$ și a reușit să iasă deasupra norului în a doua parte a lunii iul. 2020. Acțiunea se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, fiind un semnal de tip ”bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este ușor negativ. În cea mai mare parte a perioadei mai 2020- iun. 2021, linia indicatorului s-a mișcat între nivelul zero și un nivel supra-cumpărat (nivelul 40), fapt ce a arătat o menținere a presiunii la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un semnal de cumpărare în luna mai 2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), aproape de un nivel supra-vândut (nivelul -4). Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă și a atins un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 8), de unde a început să se corecteze.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Dell Technologies are un trend puternic ascendent. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Hold

grafic analiză tehnică dell

Pe graficul zilnic al Dell Technologies observăm cum prețul a reușit la începutul lunii dec. 2020 să spargă în final un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din mai 2019 (linia violet). Acțiunile s-au aflat într-un raliu până la atingerea maximelor din apr. 2021. De atunci, prețul acestora s-a mișcat în lateral spre linia de trend ascendent. Media mobila de 50 zile a servit drept suport pentru corecție. În acest moment, acțiunile se tranzacționează încă deasupra mediilor mobile pe 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Dell Technologies este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele Rusell 1000. De la nivelul de suport dat de minimul din mar. 2020, linia RS are o mișcare ascendentă spre un nivel de rezistență constituită din maximele anterioare (linia roșie), confirmând trendul acțiunii. Totuși, linia RS nu a reușit să spargă această rezistență. Dacă prețul își va continua trendul, atunci linia RS ar trebui să spargă propria rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețului acțiunii Dell Technologies. Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă din luna iun. 2020, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). După ultimul raliu al acțiunii, linia ADX a atins nivelul de alertă 50. Trendul a pierdut ulterior din intensitate cum linia ADX a coborât din nou sub nivelul 20.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent și atingerea unor noi maxime istorice.

Pe termen scurt este posibil să vedem o continuare a corecției cum indicatorii tehnici au fost supra-cumpărați.

Se recomandă ca investitorii să cumpere această acțiune numai dacă prețul acțiunii vor reuși să spargă nivelul de rezistență de la circa 104$.

 

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletter și intră în tragerea la sorți pentru a câștiga una din cele 10 cărți pe care le oferim. „Analiza tehnică și managementul de portofoliu”, scrisă de analistul tehnic Dan Turmacu.

Regulament Giveaway


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA