fbpx

GOLDRING SA


Dobânda

Ce este dobânda?

Dobânda este suma pe care un creditor o încasează de la un debitor și reprezintă procentul din suma împrumutată, prin urmare este nivelul procentual aplicat capitalului împrumutat pe perioada desfășurării creditului.

Cum poate fi clasificată?

Dobânda pentru depozitele depuse la o bancă poate fi de două feluri: simplă, care se calculează pe baza sumei depuse inițial și dobânda acumulată, care se calculează prin aplicarea ratei dobânzii la capitalul depus inițial și dobânda obținută pentru perioada precedentă.

În schimb, dobânda percepută la sumele împrumutate de către bancă poate fi clasificată ca dobândă fixă care este fixă pe toate perioada desfășurării creditului și cea variabilă care se modifică pe perioada contractului, în cea mai mare parte, în funcție de indicatorii monetari.

Cum se calculează dobânda?

Dobânda simplă se calculează conform formulei: , unde r este rata anuală a dobânzii, B este soldul inițial, m este numărul de perioade de timp scurse, iar n este frecvența de aplicare a dobânzii.

De exemplu, la un sold de 2.500$ și o rata anuală simplă a dobânzii de 12,99% pe an, aplicată lunar, deci frecvența de aplicare a dobânzii de 12 ori pe an, dobânda s-ar calcula astfel:

< Vezi alți termeni bursieri

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 

 

Noutati
 
Ipotecă

Ce este și cum funcționează ipoteca?

Ipoteca este o garanție utilizată în cadrul unui contract de credit ipotecar pentru a asigura rambursarea sumelor împrumutate. Împrumutatul poate constitui o ipotecă asupra unui bun imobil, cum ar fi ...
Citește mai mult
Glissando Garden Center

Glissando Garden Center debutează cu succes pe piața AeRO

Glissando Garden Center, liderul din Vestul țării în domeniul comerțului cu flori, plante și articole de grădină, debutează cu succes pe piața AeRO de la Bursa de Valori București. Fondată ...
Citește mai mult

Venituri Viitoare în ArenaXT

În cadrul platformei ArenaXT și al aplicației mobile Goldring au fost introduse noutăți, iar în cele ce urmează le vom detalia, pentru ca tu să fii la curent cu toate ...
Citește mai mult
 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA