fbpx

GOLDRING SA


EMR

Emerson Electric Co.
  01.04.2024

Emerson Electric Co. este o companie globală de tehnologie și inginerie, care se angajează în furnizarea de soluții pentru clienții din piețele industriale, comerciale și rezidențiale. Produsele oferite includ supape, actuatoare și regulatoare, instrumente de măsurare, sisteme de control și siguranță, sisteme pentru controlul fluidelor și pneumatică, componente electrice și iluminat, metode de sudare, asamblare și curățare. Compania funcționează prin următoarele segmente: Final Control, Measurement and Analytical, Discrete Automation, Safety and Productivity, Software and Control. Compania are sediul în Ferguson, Missouri, SUA.

O defalcarea a veniturilor companiei pe segmente de afaceri este prezentată aici.

EMR

Compania a raportat rezultatele financiare pentru trimestrul I din 2024 (anul fiscal încheindu-se la sfârșitul lui septembrie), care au depășit așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost de 1,22$ (față de estimările de 1,04$), în creștere cu 56% față de trimestrul I din 2023. Firma a distribuit un dividend brut pe acțiune de 0,53$ pentru trimestrul I din 2024, aceeași sumă ca și în trimestrul IV din 2023.

Acțiunea Emerson Electric este listată pe bursa de acțiuni americană NYSE, sub simbolul bursier EMR. Compania are o capitalizare de piață de 64,7 miliarde $ în prezent, iar prețul acțiunii a crescut cu peste 45% de la minimul din mai 2023 până în prezent.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,36, ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 36% mai volatil în comparație cu piața.

 

Perspectivă pe termen mediu 

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long125$11%104$

EMR

 

De la minimele înregistrate la sfârșitul lui mai 2023, prețurile acțiunii Emerson Electric au crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, nivel aflat în jurul valorii de 77$. Acestea au ieșit deasupra norului în iul. 2023 și s-au lovit de un nivel de rezistență, de la circa 100$, de unde s-au corectat. De la minimul din noi. 2023, prețurile se afla într-un raliu deasupra norului. Semnalul este convingător, deoarece norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC (Rate of Change), care reflectă modificările procentuale ale prețurilor, este pozitiv. De la minimele din martie 2023, linia ROC s-a mișcat în cea mai mare parte între un nivel supra-vândut (nivelul -20) și un nivel supra-cumpărat (nivelul 20), în funcție de evoluția prețului. Linia ROC se afla acum din nou ușor sub nivelul supra-cumpărat (nivelul 20), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD (Moving Average Convergence Divergence) a generat ultimul semnal de cumpărare la începutul lui ianuarie 2024, când s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), fiind ușor peste nivelul zero. Linia indicatorului are acum o mișcare ascendentă și a depășit recent un nivel supra-cumpărat (nivelul 4), ceea ce indică o presiune puternică la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Emerson Electric evidențiază un trend ascendent. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long125$11%104$

 

EMR

Graficul zilnic al Emerson Electric arată că prețurile se afla într-un raliu de la minimul din noi. 2023 și au trecut cu un salt peste un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare (de culoare violet) la începutul lunii feb. 2024, odată cu publicarea rezultatelor financiare aferente trimestrului I din 2024 de la circa 100$. Să remarcăm faptul că media mobila pe 50 zile a rămas peste cea pe 200 zile în dec. 2023. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Emerson Electric este reflectată în linia puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 500. Linia RS are o mișcare ascendentă de la un nivel de suport (minimele de la începutul lunii feb. 2024), dar în general nu a confirmat mișcarea prețurilor. Dacă prețurile își vor continua raliul, atunci linia RS își va continua și ea mișcarea ascendentă.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii Emerson Electric. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal la începutul lunii feb. 2024, care arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut din nou deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne arată dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Raliu este unul foarte puternic, deoarece linia ADX aproape atinge nivelul 50 de unde se poate corecta.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu și scurt, este posibil să vedem o continuare a mișcării ascendente a prețului acestei acțiuni și atingerea unor noi maxime istorice.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize de piață, articole și alte materiale pregătite de către experții Goldring.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA