fbpx

SSIF GOLDRING SA


EQIX

Equinix
  06.02.2020
PozițieStop LossTarget price
LONG538$610$

EQIX

 

06.02.2020

 

Va depaşi prețul acțiunii Equinix nivelul de rezistenta (max. istoric din sep. 2019) ?

Graficul saptamanal al acțiunii Equinix, Inc. (simbol bursier: EQIX) arata că preturile actiunii au crescut de la minimele din dec. 2018 si a atins un nou maxim istoric anul trecut, la inceputul lui sep. 2019, la nivelul de circa 160$. Dupa corectia de la inceputul lui sep.2019, actiunea si-a reluat cresterea de la inceputul lunii nov. 2019 spre maximul istoric.

Pretul actiunilor Equinix a crescut cu peste 80% de la minimele din dec. 2018 la maximul din sep. 2019. Este o companie specializată de investitii imobiliare (REIT) ce detine centre de date cu conexiune la internet in 24 de țări de pe cinci continente.

Preturile si-au inceput trendul ascendent de la sfarsitul lui dec. 2018, cu ultimul raliu de la minimele de la inceputul lui nov. 2019. Preturile se tranzactionează deasupra norului Ichimoku si deasupra liniei de trend ascendent trasata pe grafic de la minimele din dec. 2018, ceea ce este ”bullish”.

Momentum (linia violet) este pozitiv si se afla acum intr-o zona supra-cumparata (nivel 50.0). Linia de momentum a facut minime mai inalte (”higher lows”) incepand cu dec. 2018, confirmand miscarea preturilor. Ea si-a reluat traiectoria ascendenta de la inceputul lui dec. 2019. Daca linia de momentum se va mentine in continuare intr-o zona supra-cumparata, acest fapt indica o presiune la cumparare.

MACD (linia albastră) incearca sa genereze un nou semnal de cumparare intr-o zona supra-cumparata (nivel 20.0), cum se intersecteaza si sta sa treaca deasupra semnalului său (linia roșie). MACD a generat un semnal de cumparare inca de la sfarsitul lui ian. 2019, cum s-a intersectat si a trecut deasupra semnalului său (linia roșie). Linia indicatorului a avut o traiectorie ascendenta pana la corectia de la inceputul lui sep. 2019, confirmand miscarile preturilor actiunii. Daca semnalul de cumparare va fi confirmat si linia MACD se va mentine in continuare intr-o zona supra-cumparata, acest fapt va indica o presiune la cumparare.

In general acțiunea Equinix se tranzacționează într-o piață ascendentă (”bullish market”). Investitorii ar putea privi orice corecție a preturilor acțiunii ca o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

PozițieStop LossTarget price
LONG538$610$

EQIX

 

06.02.2020

Equinix a raportat rezultatele financiare pe T3 din 2019 peste asteptarile analistilor. Profitul net pe actiune a fost la nivelul de 5,52$ fata de estimarile de 5,45$ (o surpriza pozitiva de 0,07$), in crestere cu circa 10% fata de profitul net pe actiune pe T3 din 2018. Compania a distribuit un dividend pe actiune in valoare de 2,46$ aferent T3 din 2019, egal cu cel din T2 din 2019, ceea ce inseamna un randament al dividendelor de circa 1,7%.

Graficul zilnic al Equinix arata ca preturile actiunii se afla intr-un nou raliu de la minimele din nov. 2019. Preturile sunt impinse spre un nivel de rezistenta data de maximul istoric din sep. 2019 (linia rosie). Corectia preturilor de la inceputul lui sep. 2019 a gasit un suport in apropiere de media mobila pe 200 zile (200d EMA), la inceputul lui nov. 2019. Preturile se tranzactionează acum bine deasupra mediei mobile pe 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferinta investitorilor pentru actiunea Equinix este reflectata in raportul puterii relative RS in raport cu indicele Nasdaq 100 (a se vedea panoul de jos). Linia RS (linia violet) are un trend ascendent cu minime mai inalte incepand cu ian. 2019 pana in nov. 2019. De la inceputul lui nov. 2019, linia RS are mai degraba o miscare laterala, neconfirmand raliul preturilor. Daca preturile vor trece peste nivelul de rezistenta dat de maximul din sep. 2019 atunci linia RS ar trebui sa confirme si sa-si reia traiectoria ascendenta.

Directional Movement Index (DMI) a sustinut cresterea preturilor actiunii Equinix (a se vedea panoul din mijloc). Indicatorii directionali au trimis ultimul semnal in a doua parte a lunii dec. 2019 ce arata o directie ascendenta a pretului actiunii pe masura ce +DI (linia verde) s-a intersectat si a trecut deasupra –DI (linia rosie). Linia ADX (linia albastra) ne spune daca pretul actiunii se confrunta cu un trend puternic (peste nivelul de 25). Semnalul este acum confuz, iar trendul este acum unul slab, cum ADX este bine sub 20.

 

Concluzie finală:

– pe termen scurt & mediu este posibil sa vedem o continuare a raliului preturilor actiunii si testarea unui nivel de rezistenta dat de maximul istoric din sep. 2019.

 

 

 

 
24
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA