fbpx

GOLDRING SA


EQIX

Equinix
  23.04.2020
PozițieStop LossTarget price
LONG640$760$

EQIX

 

LONG 23.04.2020

 

Analiza cu perspectivă pe termen mediu

Graficul saptamanal al acțiunii Equinix, Inc. (simbol bursier: EQIX) arata că preturile actiunii au crescut de la minimul din mar. 2020 si au atins noi maxime in luna aprilie 2020, usor sub 700$.

Pretul actiunilor Equinix a crescut cu circa 46% de la minimele din mar. 2020 la maximele din apr. 2020. Este o companie specializată de investitii imobiliare (REIT) ce detine centre de date cu conexiune la internet in 24 de țări de pe cinci continente.

Preturile s-au corectat de la maximele din feb. 2020 si au gasit suport la limita inferioara a norului Ichimoku. Norul deplasat inainte este colorat in verde. Preturile se afla intr-un nou raliu deasupra norului Ichimoku, ceea ce este ”bullish”.

ROC (linia violet) ce arata modificarea procentuala a preturilor este pozitiva. Linia indicatorului are o miscare ascendenta de la minimul din mar. 2020 spre un nivel supra-cumparat (nivelul 20.0). Daca linia ROC va depasi nivelul supra-cumparat, acest fapt va indica o mentinere a presiunii la cumparare.

MACD (linia albastră) a generat ultimul semnal de cumparare la inceputul lui apr. 2020, cum s-a intersectat si a trecut deasupra semnalului său (linia roșie). Totusi investitorii ar trebui sa fie precauti cum semnalul a fost generat usor sub un nivel foarte supra-cumparat (nivelul 20.0). Daca linia MACD se va misca in continuare in zona foarte supra-cumparata, acest fapt va indica o mentinere a presiunii la cumparare.

In general acțiunea Equinix se tranzacționează ascendent din martie 2009. Investitorii ar putea privi orice corecție a preturilor acțiunii ca o oportunitate de a intra din nou la cumpărare. Dan Turmacu, CFTe Senior Analist Tehnic, Piețe Financiare

 

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic,

Piețe Financiare

 

PozițieStop LossTarget price
LONG640$760$

EQIX

 

LONG 23.04.2020

 

Analiză cu perspectiva pe termen scurt

Equinix a raportat rezultatele financiare pe T4 din 2019 peste asteptarile analistilor. Profitul net pe actiune a fost la nivelul de 5,51$ fata de estimarile de 5,36$ (o surpriza pozitiva de 0,15$), in crestere cu 7% fata de profitul net pe actiune pe T4 din 2018. Compania distribuie un dividend brut pe actiune in valoare de 2,66$ aferent T4 din 2019, in crestere fata de 2,46$ din T3 din 2019, ceea ce inseamna un randament al dividendelor de circa 1,7%.

Graficul zilnic al Equinix arata ca preturile actiunii se afla intr-un nou raliu de la minimul din mar. 2020. Preturile au intampinat o rezistenta in luna aprilie 2020, la un nivel usor sub 700$ (linia rosie). Miscarea laterala a preturilor din aprilie gaseste un suport la fostul nivel de rezistenta constituit din maximele din feb. 2020, de la circa 655$ (linia violet). Preturile se tranzactionează deasupra mediei mobile pe 200 zile (200z EMA), ceea ce este ”bullish”.

Preferinta investitorilor pentru actiunea Equinix este reflectata in raportul puterii relative RS in raport cu indicele Nasdaq 100 (a se vedea panoul de jos). Linia RS (linia violet) are un trend ascendent incepand cu mijlocul lui feb. 2020. Daca preturile vor ramane peste nivelul de suport dat de maximele din feb. 2020, atunci linia RS ar trebui sa ramana deasupra propriului suport (linia violet).

Directional Movement Index (DMI) a sustinut cresterea preturilor actiunii Equinix (a se vedea panoul din mijloc). Indicatorii directionali au trimis ultimul semnal de la sfarsitul lui mar. 2020 ce arata o directie ascendenta a pretului actiunii pe masura ce +DI (linia verde) s-a intersectat si a trecut deasupra –DI (linia rosie). Linia ADX (linia albastra) ne spune daca pretul actiunii se confrunta cu un trend puternic (peste nivelul de 25). Trendul este acum unul slab, cum ADX este usor sub 20.

 

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic,

Piețe Financiare

 

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA