fbpx

GOLDRING SA


EUR/USD

Euro / Dolar American
  18.07.2022

Atunci când incertitudinea creștere și lucrurile devin cu adevărat periculoase, precum invazia Rusiei în Ucraina, investitorii își îndreaptă atenția spre dolarul american ca activ de refugiu.

Perechea valutară EUR/USD a închis săptămâna trecută în jurul parității, cu circa 18% mai jos față maximele din mai 2021, trasă în jos de temerile de recesiune și de o discrepanță mare între politicile monetare ale FED și BCE.

Perechea EUR/USD se tranzacționează sub oferta vânzătorilor de deasupra nivelului de paritate.

 

Perspectivă pe termen mediu și lung 

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Short0,95 – 0,974% – 5%1,08

EUR/USD

 

De la maximele din mai 2021, perechea EUR/USD a scăzut de la un nivel de rezistență situat deasupra norului Ichimoku, de la circa 1,23 și a scăzut sub nor în luna nov. 2021. Cursul se află acum într-un trend descendent sub norul Ichimoku, ceea ce este ”bearish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în roșu.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețului este negativ. De la vârful din luna aug. 2020, linia indicatorului a avut o mișcare descendentă cu maxime mai joase și se îndreaptă spre un nivel supra-vândut (nivelul -10), ceea ce indică o presiune la vânzare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat mai multe semnale de vânzare începând cu luna oct. 2020, cum s-a intersectat și a trecut sub semnalul său (linia roșie), deasupra nivelului zero. Linia MACD are o mișcare descendentă și se îndreaptă spre un nivel supra-vândut (nivelul – 0,03), ceea ce indică o presiune la vânzare.

În general, pe graficul săptămânal, perechea EUR/USD are o mișcare descendentă de la maximele din mai 2021

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Short0,95 – 0,974% – 5%1,08

EUR/USD

 

Pe graficul zilnic, prețul dolarului american are un trend descendent cu maxime mai înalte din mai 2021. Cursul a coborât din nou sub nivelul de 1,05 in luna iulie 2022.

FED este așteptată să livreze o creștere de 0,75% sau chiar 1,00% la următoarea ședință de politică monetară, după o creștere cumulată de 1,50% din martie, în timp ce BCE este așteptată să majoreze ratele cheie cu doar 0,25% la sfârșitul acestei luni, prima creștere după mai bine de 11 ani. La începutul lui aug. 2021, media mobila pe 50 zile a trecut sub cea pe 200 zile (a se vedea săgeata violet). Perechea valutară se tranzacționează sub mediile mobile de 50 și 200 zile, ceea ce este ”bearish”.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut scăderea perechii EUR/USD. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal din luna iun. 2022 (a se vedea mica săgeată roșie), ce arată o direcție descendentă a cursului valutar pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut sub –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul perechii valutare se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea 25). Raliul dolarului este puternic (versus euro slab) cum linia ADX s-a îndreptat și depășește acum nivelul 40.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu este posibil să vedem o continuare a trendului descendent al perechii valutare EUR/USD pe fondul creșterii ratei dobânzii până la sfârșitul anului de către FED care se dovedește mai ”hawkish” decât BCE.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA