fbpx

GOLDRING SA


EXPE

Expedia Group, Inc.
  15.01.2024

Expedia Group, Inc. este o companie de turism online care furnizează produse și servicii de călătorie pentru călătorii de agrement și de afaceri. Compania operează prin următoarele segmente: Retail, B2B și Trivago. Segmentul Retail oferă o gamă completă de servicii de călătorie și publicitate clienților din întreaga lume printr-o varietate de mărci, inclusiv portalurile Expedia.com și Hotels.com. Segmentul B2B oferă servicii de afaceri, inclusiv Expedia Partner Solutions și Egencia. Segmentul Trivago generează venituri din publicitate permițând utilizatorilor să compare prețurile hotelurilor de pe sute de site-uri de rezervări. Compania are sediul în Seattle, Washington, US.

O defalcarea a veniturilor companiei pe linii de business este prezentată mai jos.

 

Expedia

Compania a raportat rezultatele financiare pentru trimestrul III din 2023 mult peste așteptările analiștilor. Veniturile au fost de 3,9 miliarde de dolari, în creștere cu 9% față anul precedent. Profitul net pe acțiune a fost la nivelul de 5,41$, o surpriză pozitivă de 0,41$ față de estimările de 5,00$, și în creștere cu 34% față de profitul net din trimestrul III 2022. Firma nu distribuie dividende către acționari.

Expedia este listată pe bursa de acțiuni NASDAQ, sub simbolul bursier EXPE.

Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 20,6 miliarde $, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din oct. 2023 și până în prezent cu circa 60%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,87 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 87% mai volatil în comparație cu piața.

Conform datelor Sustainalytics (Morningstar), compania Expedia are un risc ESG ”mediu”, mai ridicat în comparație cu riscul Peers.

În ceea ce privește indicatorii de evaluare, prețul acțiunii Expedia se tranzacționează la un discount față de Peers (cu excepția indicatorului P/B), ceea ce face acțiunea mai atractivă la cumpărare.

Expedia multiplii

 

Perspectivă pe termen mediu 

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long205$38%110$

De la minimele din oct. 2023, prețul acțiunii Expedia a crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, nivel situat la circa 92$, ieșind deasupra norului la începutul lunii noi. 2023, ceea ce denotă că trendul descendent al prețului acestei acțiuni s-a schimbat. Semnalul este convingător, cum norul deplasat s-a schimbat și este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change (linia violet) ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. De la adâncitura din oct. 2023, linia indicatorului are o mișcare ascendentă și a depășit un nivel supra-cumpărat (nivelul 50), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence (linia albastră) a generat un semnal de cumpărare încă din aug. 2022, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), la un nivelul foarte supra-vândut (nivelul -20). Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă cu minime mai înalte și a depășit un nivel supra-cumpărat (nivelul 10), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Expedia are o mișcare ascendentă de la minimele din oct. 2023. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Hold-$-%-$

 

Graficul zilnic al Expedia arată că prețul s-a aflat într-un raliu de la minimele din oct. 2023 și au depășit în luna noi. 2023 un nivel de rezistență (de culoare violet), de la circa 123$. După această spargere, ele au urcat până la maximele de la sfârșitul lui dec. 2023 unde au întâmpinat rezistență, la circa 156$. În luna ian. 2024, prețul se consolidează sub rezistență și se remarcă faptul că media mobila pe 50 zile a trecut peste cea pe 200 zile în luna noiembrie 2023. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Expedia este reflectată în linia puterii relative – RS în raport cu indicele Nasdaq 100 (a se vedea panoul de jos). Linia RS a avut o mișcare ascendentă de la un nivel de suport (minimele din oct.-noi 2023), confirmând mișcarea prețului. În luna ian. 2024, linia RS stagnează. Dacă prețul își va continua mișcarea ascendentă, atunci linia RS ar trebui să-și reia mișcarea spre un nivel de rezistență (de culoare roșie).

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea acțiunii Expedia (a se vedea panoul din mijloc). Indicatorii direcționali au trimis un semnal la începutul lunii noi. 2023, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Ultimul raliu s-a încheiat, cum linia ADX, după ce a depășit nivelul 50, a coborât sub acest nivel având o traiectorie descendentă.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu este posibil să vedem o continuare a mișcării ascendente a prețului acestei acțiuni.

Pe termen scurt ultimul raliu s-a încheiat.

Investitorii ar trebui să intre din nou la cumpărare numai dacă prețul depășește rezistența, de la circa 156$.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize de piață, articole și alte materiale pregătite de către experții Goldring.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA