fbpx

SSIF GOLDRING SA


Export

Ce înseamnă export?

Activitatea prin care bunurile și serviciile care sunt produse într-o țară și vândute cumpărătorilor din altă țară se numește export.

Exportul este o componentă principală a economiilor moderne, deoarece oferă oamenilor și întreprinderilor un număr mai mare de piețe de desfacere pentru bunurile lor.

Printre exporturile obișnuite se numără energia și resursele naturale, materiile prime, cum ar fi produsele alimentare sau textilele și produsele de consum finite, cum ar fi produsele electronice.

Care sunt avantajele și dezavantajele?

Avantajul exporturilor este faptul că pot crește vânzările și profiturile care generează noi piețe sau le dezvoltă pe cele existente și pot reprezenta o posibilitate de a obține o cotă de piață considerabilă. Mai mult de atât, companiile care exportă pe piețe externe descoperă noi practici de marketing, tehnologii noi și perspective asupra concurenței.

Un dezavantaj al exporturilor îl reprezintă posibilitatea de pierderea unei părți din control, clienții vor fi diferiți, iar preferințele lor vor fi și ele diferite.

< Vezi alți termeni bursieri

 

 

 

 
24
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 

 

Noutati
 
Sectorul bancar

Ce consecințe au prăbușirile băncilor asupra sectorului bancar?

Luna martie a adus multe provocări investitorilor, de la date economice importante – în perspectiva ședinței Fed și a luptei împotriva inflației, până la situația complicată a unor bănci importante ...
Citește mai mult

Strategii și etape de listare la Bursa de Valori București

Bursa de Valori București facilitează fluxul de bani între investitori și afacerile de succes care caută finanțare nebancară. Pe lângă accesul la capital, o companie listată are parte de numeroase ...
Citește mai mult
Femei

Femei de succes la bursă

Prezența femeilor în economie reprezintă un element esențial în vederea creșterii și dezvoltării potențialului economic al unei țări. Investițiile au fost mult timp considerate ca fiind o lume a bărbaților, ...
Citește mai mult
 
SSIF GOLDRING SA