fbpx

SSIF GOLDRING SA


GGG

Graco Inc.
  23.10.2020

Graco Inc. este o companie din Minnesota, SUA lider mondial în sisteme și componente de manipulare a fluidelor precum pompe, dispozitive de măsurare, dispozitive de spălare sub presiune, pulverizatoare și multe altele, cu aplicabilitate într-o varietate de industrii economice. Putem enumera, fără a se limita la acestea, industria agricolă, industria de apărare, industria energetică, producția de automobile, industria forestieră, industria aerospațială, alimentație, cosmetică și industria farmaceutică. Graco are o prezență globală, inclusiv în România.

Compania tocmai a raportat rezultatele financiare pe T3 din 2020, acestea au fost peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost de 0,59$ față de estimările de 0,42$, în creștere cu 31% față de T3 din 2019. Compania va distribui un dividend brut pe acțiune în valoare de 0,18$ aferent T3 din 2020, egal cu cel din T2, având un randament de aproximativ 1%.

Acțiunile Graco Inc. sunt listate la New York Stock Exchange, sub simbolul bursier GGG și face parte din componența indicelui S&P400. GGG se tranzacționează la maxime istorice și are o capitalizare bursieră de 10,85 miliarde $, iar prețul acțiunii a crescut de la minimul din Martie și până în prezent cu aproximativ 68%.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieStop LossTarget price
LONG58$70$

ggg

Graficul săptămânal al acțiunii Graco arată o depășire a nivelului de rezistență din zona de 54$, la începutul lui August.

În luna Martie, prețul a găsit un suport sub norul Ichimoku, la un nivel situat ușor sub 40$, urmând ca în luna Iulie să treacă definitiv deasupra norului. Acțiunile se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, fiind un semnal de tip ”bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețului este pozitiv. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă de la minimele din Martie și Mai ale acestui an și a atins un nivel considerat „supra-cumpărat” (nivelul 20). Linia ROC se mișcă în continuare în această zonă, fapt ce indică o menținere a presiunii la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare la începutul lui Iunie, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), deasupra unui nivel considerat „supra-vândut” (nivelul -1). Linia indicatorului a avut o traiectorie ascendentă de atunci și acum atinge o zonă foarte „supra-cumpărată” (peste nivelul 3), de unde este posibilă o corecție.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Graco are un trend puternic ascendent după scăderea survenită în primăvara acestui an. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieStop LossTarget price
LONG58$70$

ggg

Graficul zilnic Graco arată că prețurile au un trend ascendent început din luna Martie. De la minimul de la sfârșitul lui Iunie, vedem o accelerare a trendului, iar acum acțiunile au reușit să treacă definitiv peste un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare (linia violet). Prețurile se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, fiind un semnal ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Graco este reflectată în raportul puterii relative – RS cu indicele S&P 500. Linia RS a avut un trend ascendent de la minimul din Iulie, iar în a doua parte a lunii Septembrie, linia RS a spart un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din 2019, confirmând trendul ascendent al prețului acțiunii. De atunci linia RS a reușit să se mențină peste acest nivel care poate fi și suport în cazul unor corecții.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețului Graco. Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă de la sfârșitul lunii Mai ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Trendul este acum unul puternic, cum linia ADX se află din nou peste nivelul de 25.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni și atingerea unor noi maxime istorice.

 

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
24
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA