fbpx

SSIF GOLDRING SA


GL

Globe Life Inc.
  07.11.2022

Globe Life Inc. este o companie americană de tip holding care furnizează produse de asigurare de viață și asigurări suplimentare de sănătate. Compania are sediul în McKinney, Texas, US.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului III din 2022 peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit de 2,15$, față de estimările de 2,11$, în creștere cu 21% față de profitul net pe acțiune aferent trimestrului III din 2021. Firma a distribuit către acționari un dividend brut pe acțiune de 0,208$ aferent trimestrului II din 2022 egal cu cel aferent trimestrului I din 2022.

Acțiunea Globe Life Inc. este listată la New York Stock Exchange, sub simbolul bursier GL. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 10,9 miliarde $, iar prețul acțiunii a crescut de la minimul din iunie 2022 și până în prezent cu circa 30%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 0,84 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 16% mai puțin volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long125$10%104$

GL

 

De la minimul din iun. 2022, prețul acțiunii Globe Life a crescut din nou și a ieșit deasupra norului Ichimoku, de la un nivel de suport de la circa 88$. Prețurile se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku trecând peste o zonă de rezistență constituită din maximele anterioare, de la circa 108$ (linia roșie). Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde, ceea ce este ”bullish”.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețului este pozitiv. De la minimele din martie și mai  2020, linia ROC s-a mișcat în cea mai mare parte între un nivel sub zero (nivelul -10) și un nivel supra-cumpărat (nivelul 20), ceea ce a menținut presiunea la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un nou semnal de cumpărare în iul. 2022, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), la nivelul zero. Linia MACD are o mișcare ascendentă și se îndreaptă spre un nivel supra-cumpărat (nivelul 4), ceea ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Globe Life are o mișcare ascendentă de la minimul din iunie 2022. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long125$10%104$

GL

Graficul zilnic al Globe Life arată că prețurile au spart în luna oct. 2022 un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare, de la circa 108$ (linia roșie). Ele se retrag spre fostul nivel de rezistență care poate deveni un suport (schimbare de polaritate). Prețurile se află într-un nou raliu de la minimul din iun. 2022. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 zile și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Globe Life este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 500. De la un nivel de suport constituit din minimul din nov. 2021, linia RS are o mișcare ascendentă spre un nivel de rezistență constituit din maximul anterior din feb. 2020 (linia roșie), confirmând trendul prețurilor. Dacă prețurile își vor continua trendul ascendent, atunci linia RS ar trebui să testeze nivelul de rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii Globe Life. Indicatorii direcționali a trimis un semnal la începutul lui oct. 2022, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne arată dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Ultimul raliu al prețurilor a devenit unul puternic, cum linia ADX se retrage ușor după ce a atins nivelul 30.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu și scurt este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni și atingerea unor noi maxime istorice.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
24
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA