fbpx

GOLDRING SA


HD

Home Depot
  11.08.2020
PozițieStop LossTarget price
LONG240$290$

Home Depot

 

LONG 11.08.2020

 

The Home Depot, Inc. este cel mai mare retailer american specializat în vânzarea de produse de bricolaj, materiale de construcții și grădinărit.

Compania a raportat rezultatele financiare pe T1 din 2020 sub așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost la nivelul de 2,08$ față de estimările de 2,26$, în scădere cu 8% față de T1 din 2019. Compania a distribuit un dividend pe acțiune în valoare de 1,50$ aferent T1 din 2020, egal cu cel aferent T4 din 2019, ceea ce înseamnă un randament al dividendelor de circa 2,2%. Ea va raporta rezultatele financiare pe T2 din 2020 pe data de 18 august 2020 (analiștii se așteaptă la un profitul net pe acțiune de 3.35$).

Home Depot este listată pe NYSE, sub simbolul bursier HD. Graficul săptămânal arată o creștere a prețului de la minimele din martie, peste nivelul de rezistență constituit din maximele lunii februarie, de peste 90%.

 

Perspectivă pe termen mediu

Începând cu luna mai 2020, prețul a trecut deasupra norului Ichimoku, fiind într-un raliu deasupra acestuia fiind un semnal de tip „bullish”. Semnalul este unul convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă de la minimul din mar. 2020 pana la maximul de la începutul lui iun. 2020, când a ajuns într-o zona supra-cumpărată (peste nivelul 40). De atunci linia ROC se corectează și se află acum sub această zonă.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un semnal de cumpărare din luna mai 2020, cum s-a intersectat și a depășit linia de semnal, deasupra unui nivel supra-vândut (nivelul -5). Linia indicatorului a avut un trend ascendent de la minimul de la sfârșitul lui mar. 2020 și a ajuns într-o zona foarte supra-cumpărată (peste nivelul 10), de unde este posibilă o corecție.

În general, acțiunea Home Depot are un trend puternic ascendent de la minimele din mar. 2020. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

PozițieStop LossTarget price
LONG259$274$-280$

Home Depot

 

LONG 11.08.2020

 

Perspectivă pe termen scurt

Graficul zilnic al Home Depot arată că prețul se află ȋntr-un raliu puternic de la minimele de la mijlocul lunii mar. 2020. Valoarea acțiunii s-a redresat în forma literei V din a doua parte a lunii mar. 2020. De la mijlocul lui iulie, prețurile au ieșit dintr-un patern ”bullish” (patern numit fanion), iar acum acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Home Depot este reflectata in raportul puterii relative RS cu indicele S&P 500. La începutul lui mai 2020, linia RS a trecut deasupra liniei de rezistență constituită din maximele din oct. 2019 și mar. 2020, confirmând trendul ascendent al prețului acțiunii. Totuși, la sfârșitul lui iulie, linia RS nu a reușit să depășească maximul anterior din mai 2020. Dacă prețul își va continua mișcarea ascendentă, atunci linia RS ar trebui la rândul ei să-și depășească propria rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea preturilor acțiunii Home Depot. Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă din luna apr. 2020, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Trendul acțiunii este unul puternic cum valoarea indicatorului ADX este peste pragul de 25.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu și scurt este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent și atingerea unor noi maxime istorice.

 

Analiză scrisă de

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic,

Piețe Financiare

 

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletter și intră în tragerea la sorți pentru a câștiga una din cele 10 cărți pe care le oferim. „Analiza tehnică și managementul de portofoliu”, scrisă de analistul tehnic Dan Turmacu.

Regulament Giveaway


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA