fbpx

GOLDRING SA


IMCR

Immunocore Holding Plc
  18.07.2022

Immunocore Holding Plc este o companie de biotehnologie de pionierat care lucrează pentru a dezvolta și comercializa o nouă generație de medicamente pentru a răspunde nevoilor nesatisfăcute în cancer, infecții și boli autoimune. Sediul companiei este în Oxfordshire, Marea Britanie.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului I din 2022 peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost o pierdere netă de 0,49$ față de estimările de -1,11$, în scădere față de pierdere netă pe acțiune din anul precedent.

Pe 01 februarie 2021, Immunocore a listat American Depository Shares (ADS), fiecare ADS reprezintă o acțiune ordinara, pe bursa de acțiuni NASDAQ, sub simbolul bursier IMCR. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 2 mild.$, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din ian. 2022 și până în prezent cu peste 150%.

Pe 18 iulie 2022, compania a anunțat că a fost de acord să vândă un total de 3.733.333 de acțiuni ordinare, constând din 2.000.000 ADS și 1.733.333 de acțiuni ordinare fără drept de vot, către anumiți investitori instituționali acreditați, investiții private în finanțare prin capitaluri proprii (PIPE), la un preț per ADS/acțiune ordinară fără drept de vot de 37,50$. Immunocore anticipează că veniturile brute din PIPE vor fi de aproximativ 140 mil.$, înainte de a deduce cheltuielile estimate legate de ofertă. PIPE era de așteptat să aibă loc în jurul datei de 20 iulie 2022.

Indicatorul beta β al acțiunii are valoarea de -0,53 ceea ce indică faptul că prețul se mișcă într-o direcție inversă cu indicele general al pieței.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Short50$7%41$

IMCR

 

De la minimele din ian. 2022, prețul Immunocore a crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 18$, și a reușit să iasă deasupra norului în luna iul. 2022. Prețul se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku trecând peste un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare, de la circa 40$ (linia violet). Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte s-a colorat în verde, ceea ce este ”bullish”.

Indicatorul ROC – Rate of Change (linia violet) ce arată modificarea procentuală a prețului este pozitiv. De la minimul din ian. 2022, linia ROC a trecut peste un nivel supra-cumpărat (nivelul 50) după care a coborât si a oscilat în cea mai mare a timpului deasupra nivelului zero. Linia ROC se îndreaptă acum din nou spre nivelul supra-cumpărat (nivelul 50), ceea ce indică o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence (linia albastră) a generat un semnal de cumpărare în mar. 2022, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), la un nivel supra-vândut. Linia MACD se îndreaptă acum spre nivelul supra-cumpărat (nivelul 3.5), ceea ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Immunocore are o mișcare ascendentă. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Short50$7%51$

IMCR

Graficul zilnic al Immunocore arată că prețul a trecut la începutul lui iul. 2022 peste un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare, de la circa 40$ (linia violet). Prețul se află într-un raliu de la minimele din mai-iun. 2022 și testează acum nivelul de la circa 50$. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 zile și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Immunocore este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele Nasdaq-100 (a se vedea panoul de jos). De la minimul din ian. 2022, linia RS a avut mișcare ascendentă spre un nivel de rezistență constituit din maximele istorice (linia roșie), confirmând trendul acțiunii. Dacă prețul își va continua trendul ascendent, atunci linia RS ar trebui să testeze rezistența.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea Immunocore (a se vedea panoul din mijloc). Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal în iun. 2022, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Ultimul raliu este relativ puternic cum linia ADX aproape atinge nivelul 30.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu și scurt este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni și atingerea nivelului de 50$ sau chiar mai sus.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA