fbpx

GOLDRING SA


INSW

International Seaways
  28.11.2022

International Seaways, Inc. este una dintre cele mai mari companii de transport la nivel mondial care furnizează servicii de transport de energie pentru țiței și produse petroliere pe piețele internaționale. Compania are sediul în New York City și deține și operează o flotă de 78 de nave, inclusiv 13 VLCC, 13 Suezmax, cinci Aframax/LR2, 8 Panamax/LR1 și 39 MR tancuri petroliere.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului III din 2022 ușor sub așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit de 2,28$, față de estimările de 2,51$, în creștere în raport cu pierderea netă pe acțiune de 1,44$ aferentă trimestrului III din 2022. Firma a distribuit către acționari un dividend pe acțiune de 1,12$, din care 1,0$ dividend special aferent trimestrului III din 2023, în creștere în raport cu cel de pe trimestrul II din 2021.

Acțiunea International Seaways este listată la  New York Stock Exchange, sub simbolul bursier INSW. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 2,2 miliarde $, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din iulie 2022 și până în prezent cu circa 150%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 0,36, ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 64% mai puțin volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long55$22%35$

INSW

De la minimele din iul. 2022, prețurile acțiunii International Seaways au crescut de la un nivel de suport situat la marginea superioară a norului Ichimoku, de la circa 18$. Prețurile se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, ceea ce este ”bullish”. Totuși, prețurile au ajuns la un nivel destul de departe de nor, de unde s-ar putea corecta. Semnalul a fost convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă de la minimul din iul. 2022 și s-a îndreptat spre un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 100), fapt ce a indicat o presiune la cumpărare. De la vârful atins în sept. 2022, linia ROC a început să se corecteze fiind în divergență cu mișcarea prețurilor.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare la începutul lui aug. 2022, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), deasupra nivelului zero. Linia indicatorului are o mișcare ascendentă și aproape atinge un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 6), de unde, însă se poate corecta.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea International Seaways a avut un trend puternic ascendent. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Hold    –   –   –

INSW

 

Graficul zilnic al International Seaways arată că prețurile au reușit la începutul lunii aug. 2022 să spargă un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare, de la circa 25$ (linia violet). Prețurile s-au aflat într-un trend ascendent de la minimele din iul. 2022 și au atins un maxim la începutul lui nov. 2022, de circa 48$. Prețurile s-au retras apoi și au o mișcare de consolidare în interiorul unui mic triunghi. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea International Seaways este reflectată în indicele puterii relative – RS, în raport cu indicele S&P 500. De la un nivel de suport de la începutul anului 2022, linia RS a avut o mișcare ascendentă, confirmând trendul ascendent al prețurilor. De la vârful atins în nov. 2022, linia RS se corectează ușor. Dacă prețurile își vor continua trendul, atunci linia RS își va relua mișcarea ascendentă spre linia de rezistență (linia roșie).

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii International Seaways. Indicatorii direcționali au trimis un semnal din iul. 2022,ceea ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Raliul de la începutul lui iul. 2022 a pierdut din intensitate cum linia ADX, după ce a atins nivelul 50 în sept. 2022, a făcut vârfuri mai joase și se retrage atingând acum nivelul 25.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent și atingerea unor noi maxime istorice. Pe termen scurt putem vedea o corecție a trendului ascendent cum indicatorii tehnici se corectează. Investitorii ar trebui să intre din nou la cumpărare numai dacă prețul revine peste nivelul de 48$.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize de piață, articole și alte materiale pregătite de către experții Goldring.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA