fbpx

GOLDRING SA


ISRG

Intuitive Surgical
  15.05.2023

Intuitive Surgical, Inc. este o companie care dezvoltă, produce și comercializează produse robotizate concepute pentru a îmbunătăți rezultatele clinice ale pacienților care au nevoie de intervenții chirurgicale invazive. Produsele sale includ sisteme robotice ca Da Vinci Surgical și Ion Endoluminal. Compania are sediul în Sunnyvale, CA, US.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului I din 2023 peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit de 1,23$ (față de estimările de 1,20$), mai mare cu 9% în raport cu profitul net pe acțiune aferent trimestrului I din 2022. Firma nu distribuie dividende către acționari.

Acțiunea Intuitive Surgical este listată pe bursa de acțiuni NASDAQ, sub simbolul bursier ISRG. Compania are în prezent o capitalizare de piață de 107 miliarde dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din oct. 2022 și până în prezent cu aproape 70%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,31, ceea ce indică faptul că prețul este, teoretic, cu 31% mai volatil în comparație cu piața.

 

Perspectivă pe termen mediu si lung

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long340$12%275$

ISRG

De la minimul din oct. 2022, prețurile acțiunii Intuitive Surgical au crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, nivel situat la circa 180$, și au ieșit definitiv deasupra norului în apr. 2023, ceea ce denotă că trendul descendent al prețului acestei acțiuni s-a schimbat. Semnalul este convingător, întrucât norul deplasat s-a schimbat și este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change, care arată modificarea procentuală a prețurilor, este pozitiv. De la adâncitura recentă din feb.- mar. 2023, situată sub nivelul zero, linia indicatorului are o mișcare ascendentă spre un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 40), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un semnal de cumpărare încă din iul. 2022, deoarece s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), sub un nivel supra-vândut (nivelul – 20). De la adâncitura din iun. 2022, linia indicatorului are un trend ascendent cu minime mai înalte spre un nivel supra-cumpărat (nivelul 20), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Intuitive Surgical are un trend ascendent de la minimul din oct. 2022. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Buy340$12%275$

ISRG

Graficul zilnic al Intuitive Surgical arată că prețurile au făcut un salt și au trecut pe data de 19 apr. 2023 (odată cu publicarea rezultatelor financiare aferente trimestrului I din 2023) peste un nivel de rezistență (de culoare violet), de la circa 285$. După acest salt, se consolidează deasupra nivelului de rezistență și se pot corecta spre fosta rezistență care poate deveni un suport. Să remarcăm faptul că media mobila pe 50 zile a trecut din nou peste cea pe 200 zile în luna apr. 2023. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Intuitive Surgical este reflectată în linia puterii relative – RS în raport cu indicele Nasdaq-100. Linia RS are o mișcare ascendentă de la un nivel de suport (minimele din mar. 2023) și a testat la începutul lui mai 2023 un nivel de rezistență (de culoare roșie), confirmând mișcarea prețurilor. Dacă prețurile își vor continua mișcarea ascendentă, atunci linia RS ar trebui să treacă din nou deasupra propriei rezistențe.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii Intuitive Surgical. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal spre sfârșitul lui mar. 2023, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut din nou deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne arată dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Trendul este unul foarte puternic acum, deoarece linia ADX are o traiectorie ascendentă și aproape atinge nivelul 50, de unde se poate corecta.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu, este posibil să vedem o continuare a mișcării ascendente a prețului acestei acțiuni, un nivel de rezistență constituit din maximele istorice atinse in sept.-dec. 2021, de la circa 360$. Se recomandă ca investitorii să intre la cumpărare numai dacă prețul se menține peste 300$.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize de piață, articole și alte materiale pregătite de către experții Goldring.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA