fbpx

GOLDRING SA


JBL

Jabil Inc.
  30.01.2023

Jabil Inc. este o companie ce furnizează servicii de proiectare electronică, producție, management de produs și reparații companiilor din diferite industrii. Compania are 100 de fabrici în 30 de țări și peste 260.000 de angajați în întreaga lume. Compania are sediul central în St. Petersburg, Florida.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului I din 2023 (anul fiscal se încheie la sfârșitul lunii august) peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit net de 2,31$ față de estimările de 2,24$, în creștere cu 20% în raport cu profitul net pe acțiune aferent trimestrului I din 2022. Firma va distribui către acționari un dividend pe acțiune de 0,08$ aferent trimestrului I din 2023 egal cu cel aferent trimestrului IV din 2022. Compania va raporta rezultatele aferente trimestrului II din 2023 pe 15 martie 2023 (estimarea companie pentru trimestrul II din 2023 este un profit net pe acțiune situat între 1,64$ și 2,04$).

Acțiunea Jabil este listată pe bursa de acțiuni NYSE, sub simbolul bursier JBL. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 10,3 miliarde dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimul de la începutul lunii iul. 2022 și până în prezent cu circa 57%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,40, ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 40% mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu si lung

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long110$43%70$

JBL

De la minimul de la începutul lunii iul. 2022, prețurile acțiunii Jabil au crescut de la o zonă de suport situată sub norul Ichimoku, de la circa 50$, reușind sa iasă deasupra norului în luna oct. 2022. Prețurile se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku trecând peste o zonă de rezistență constituită din maximele anterioare, de la circa 72$ (linia roșie). Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde, ceea ce este ”bullish”.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețului este pozitiv. De la adâncitură făcută de minimul din iun. 2022, linia ROC are o mișcare ascendentă și testează acum un nivel supra-cumpărat (nivelul 20), ceea ce indică o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un semnal de cumpărare la începutul lui aug. 2022, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), deasupra unui nivel supra-vândut (nivelul -2). De la minimul din iul. 2022, linia MACD are o mișcare ascendentă cu minime mai înalte și testează acum un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 4), ceea ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Jabil are o mișcare ascendentă. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long84$8%70$

JBL

Graficul zilnic al Jabil arată că prețurile s-au aflat într-un raliu și au trecut în luna ian. 2023 peste un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din dec. 2021 & ian. 2022, de la circa 72$ (linia roșie). Prețurile se corectează de la vârful atins în luna ian. 2023 și se retrag spre fostul nivel de rezistență care poate să devină un nivel de suport. Acțiunea se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 zile și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Jabil este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 400. De la un nivel de suport, linia RS a avut o mișcare ascendentă și a depășit un nivel de rezistență (linia roșie), confirmând trendul prețurilor. Linia se retrage acum de la vârful atins în luna ian. 2023 spre fostul nivel de rezistență care poate să devină un suport.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii Jabil. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal la începutul lui ian. 2023, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Raliul prețurilor este puternic, cum linia ADX  a depășit nivelul 30.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu și scurt este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni și atingerea unor noi maxime istorice. Se recomanda ca investitorii să intre din nou la cumpărare numai dacă prețul va depăși pragul de la circa 82$.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA