fbpx

SSIF GOLDRING SA


JPM

JPMorgan Chase & Co
  22.03.2021

JPMorgan Chase & Co. este una dintre cele mai mari bănci de investiții și servicii financiare din lume, cu sediul în New York, SUA. A fost clasată de S&P Global ca cea mai mare bancă din Statele Unite și a șaptea cea mai mare bancă din lume după activele totale.

Compania a raportat rezultatele financiare pentru trimestrul IV din 2020 peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost de 3,79$, estimările fiind de 2,62$, în creștere cu 47% față de profitul net pe acțiune pe trimestrul IV din 2019. Firma distribuie către acționari un dividend pe acțiune de 0,90$ aferent trimestrului IV din 2020, egal cu cel din trimestrul III.

Acțiunea JPMorgan Chase este listată la New York Stock Exchange, sub simbolul bursier JPM. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 473 miliarde $, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din martie 2020 și până în prezent cu peste 100%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,20 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 20% mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long200$29%125$

jpm

De la minimele din mar. 2020, prețurile acțiunii JPMorgan Chase au crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 77$. Acțiunile au reușit să iasă deasupra norului la începutul lunii nov. 2020, acum aflându-se într-un raliu deasupra norului Ichimoku, fiind un semnal de tip ”bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă de la sfârșitul lui oct. 2020, de la nivelul zero, dar nu a reușit să atingă un nivel „foarte supra-cumpărat” (nivelul 40). Linia ROC se mișcă încă deasupra unui nivel „supra-cumpărat” (nivelul 20).

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un semnal de cumpărare la începutul lunii iun. 2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său, la un nivel „supra-vândut”. Linia indicatorului are o mișcare ascendentă și testează un nivel „foarte supra-cumpărat” (nivelul 12), de unde s-ar putea corecta.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea JPMorgan Chase are un trend ascendent. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Short

jpm

Pe graficul zilnic al JPMorgan Chase observăm cum prețul se află într-un raliu de la sfârșitul lui oct. 2020 și au reușit să spargă în luna feb. 2021 un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din ian. 2020 & ian. 2021, de la 141$ (linia violet). Prețul s-ar putea corecta spre fostul nivel de rezistență. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea JPMorgan Chase este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele de acțiuni Dow Jones 30 – DJIA. Linia RS a avut o mișcare ascendentă de la nivelul de suport și testează un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din dec. 2019-ian. 2020 (linia roșie). Dacă acțiunile își vor continua trendul ascendent, atunci linia RS ar trebui să treacă peste propriul nivel de rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețului acțiunii JPMorgan Chase. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal de la începutul lunii nov. 2020, ce arata o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Trendul acțiunii pierde din intensitate cum linia ADX se corectează spre nivelul 35.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu este posibil să vedem o continuare a mișcării ascendente a prețului acțiunii spre nivelul de 200$, cum banca poate profita de o curbă a randamentelor titlurilor de stat mai abruptă.

Pe termen scurt prețul s-ar putea corecta ușor cum unii indicatorii tehnici sunt supra-cumpăraţi.

 

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
24
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA