fbpx

SSIF GOLDRING SA


LIN

Linde plc
  04.09.2020
PozițieStop LossTarget price
LONG245$265$

lin

LONG 04.09.2020

 

Linde plc este o companie multinațională din industria chimică înregistrată în Irlanda, formată din fuziunea întreprinderilor Linde AG din Germania și Praxair din Statele Unite. Este cea mai mare companie producătoare de gaze industriale din lume.

Compania a raportat rezultatele financiare pe T2 din 2020 peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost la nivelul de 1.90$, față de estimările de 1.65$, în creștere cu circa 4% față de T2 din 2019. Compania distribuie un dividend pe acțiune în valoare de 0.963$ aferent T2 din 2020, egal cu cel aferent T1 din 2020, ceea ce înseamnă un randament al dividendelor de circa 1,54%.

Linde plc este listată pe NYSE și Frankfurt Stock Exchange, sub simbolul bursier LIN. Graficul săptămânal arată o creștere a prețului acțiunii de la minimele înregistrate în mar. 2020 până în prezent cu circa 70%. La mijlocul lui iul. 2020, prețul a spart definitiv un nivel de rezistență constituit din maximul anterior din feb. 2020 (linia violet).

 

Perspectivă pe termen mediu

Începând cu mijlocul lunii mar. 2020, prețul a crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 150$. De la sfârșitul lui mai 2020, prețul a trecut din nou deasupra norului, iar semnalul este unul convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde. Prețurile se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, ceea ce este ”bullish”.

Indicatorul Momentum (linia violet) ce arată modificarea prețurilor este pozitiv. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă de la minimul din mar. 2020 până la maximele din perioada iun.-aug. 2020, când a ajuns la un nivel foarte „supra-cumpărat” (peste nivelul 25). După aceea, linia ROC s-a corectat spre nivelul „supra-cumpărat” (nivelul 12.5). Dacă linia ROC se va mișca în zona „supra-cumpărată” (peste nivelul 12.5), acest lucru va indica o menținere a presiunii la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence (linia albastră) a generat ultimul semnal de cumpărare spre sfârșitul lunii mai 2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), la un nivel „supra-vândut” (nivelul -5.0). Linia indicatorului are o mișcare ascendentă de la minimul de la sfârșitul lui mar. 2020 spre un nivel foarte „supra-cumpărat” (nivelul 10.0), acest lucru indicând o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Linde are o traiectorie ascendentă după căderea din feb.-mar. 2020. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

PozițieStop LossTarget price
LONG245$265$

LONG 04.09.2020

 

Perspectivă pe termen scurt

Graficul zilnic al Linde arată că prețul a avut o traiectorie ascendentă de la minimele de la mijlocul lunii mar. 2020. Acțiunile s-au redresat în forma literei V din a doua parte a lunii mar. 2020. Prețurile respectă o linie de trend ascendent (linia verde) trasată pe grafic de la minimele din mar. 2020 și se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Linde este reflectata în raportul puterii relative RS cu indicele S&P 500. Linia RS a avut un trend ascendent de la minimele din mai 2020 și a spart la începutul lui iul. 2020 linia de rezistență constituită din maximele anterioare din iun. 2019 (linia violet), confirmând trendul ascendent al prețului acțiunii. De la maximul de la sfârșitul lui iul. 2020, linia RS se corectează ușor spre fosta linie de rezistență. Dacă prețurile își vor continua mișcarea ascendentă, atunci linia RS ar trebui să-și reia la rândul ei creșterea.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea preturilor acțiunii Linde. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal din a doua parte a lunii mai 2020, ce arata o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Trendul a pierdut din intensitate, cum linia ADX are o mișcare descendentă de la sfârșitul lui iul. 2020 coborând la nivelul 25.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent și atingerea unor noi maxime istorice.

Se recomandă ca investitorii să cumpere această acțiune numai dacă prețurile acțiunii se vor menține și tranzacționa peste nivelul de 250$.

 

Analiză scrisă de

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic, Piețe Financiare

 

 

 

 
24
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA