fbpx

GOLDRING SA


LOGI

Logitech International S.A.
  20.11.2023

Logitech International S.A. este o companie holding care se ocupă de proiectarea, fabricarea și comercializarea de periferice pentru PC-uri, tablete și alte platforme digitale. Cu produse vândute în aproape fiecare țară din lume, Logitech proiectează produse care conectează oamenii cu ajutorul perifericelor inovatoare pentru computere prin muzică, jocuri, streaming, video și computere. Mărcile companiei includ Logitech, Logitech G, ASTRO Gaming, Ultimate Ears, Jaybird, Blue Microphones și Streamlabs. Compania are sediul în Lausanne, Elveția.

O desfășurare detaliată a veniturilor companiei, pe tipuri de produse, este prezentată mai jos.

LOGI

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului II din 2024 (anul fiscal se termină la 31 martie), peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune non-GAAP a fost un profit net de 1,09$ (față de estimările de 0,59$), în creștere cu 30% în raport cu profitul net pe acțiune aferent trimestrului II din 2023. Firma a distribuit către acționari un dividend brut pe acțiune de 1,19$ pentru anul 2023 (un randament de 1,4%).

Acțiunea Logitech este listată pe bursa de acțiuni elvețiană SIX Swiss Exchange, sub simbolul bursier LOGN și pe bursa de acțiuni americană NASDAQ, sub simbolul bursier LOGI. Compania are în prezent o capitalizare de piață de 13,3 miliarde $, iar prețul acțiunii a crescut de la minimul din oct. 2022 și până în prezent cu peste 100%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 0,59, ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 41% mai puțin volatil în comparație cu piața.

 

Perspectivă pe termen mediu și lung

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long107$26%67$

LOGI

De la minimul din oct. 2022, prețurile acțiunii Logitech au crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, nivel situat la circa 40$. Acestea au ieșit definitiv deasupra norului în luna iul. 2023, ceea ce denotă că trendul descendent al prețului acestei acțiuni s-a schimbat. Semnalul este convingător, deoarece norul deplasat s-a schimbat și este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change, care arată modificarea procentuală a prețurilor, este pozitiv. De la minimele din oct. 2022, linia indicatorului a înregistrat o mișcare ascendentă și a atins un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 40).De la vârful din ian. 2023, linia ROC s-a corectat și aproape a atins un nivel supra-vândut (nivelul -20) pentru ca apoi să facă salturi la un nivel supra-cumpărat (nivelul 20) și deasupra acestuia odată cu mișcările prețurilor.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence (linia albastră) a generat un semnal de cumpărare încă din oct. 2022, deoarece s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), sub un nivelul supra-vândut (nivelul -5). Linia indicatorului are o mișcare ascendentă și aproape atinge un nivel supra-cumpărat (nivelul 5), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Logitech are o mișcarea ascendentă de la minimul din oct. 2022. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Buy103$21%67$

LOGI

Graficul zilnic al Logitech arată că prețurile au depășit în luna iul. 2023 un nivel de rezistență (indicat de culoarea violet), situat în jurul valorii de 65$. După această spargere, s-au corectat spre fosta rezistență care a devenit un suport (schimbare de polaritate). Acestea se afla într-un nou raliu de la minimele din oct. 2023. Să remarcăm faptul că media mobilă pe 50 de zile a depășit cea pe 200 de zile în luna mai 2023. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 și 200 de zile, ceea ce este considerat ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Logitech este reflectată în linia puterii relative – RS în raport cu indicele elvețian SMI20. Linia RS are o mișcare ascendentă de la un nivel de suport (minimele din oct. 2022). Linia a spart un nivel de rezistență (de culoare violet), confirmând mișcarea prețurilor. Dacă prețurile își vor continua mișcarea ascendentă, atunci linia RS ar trebui să- și continue mișcarea.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii Logitech. Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă din oct. 2022, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut din nou deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne arată dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Ultimul raliu este unul destul de puternic, deoarece linia ADX are o traiectorie ascendentă și atinge nivelul 35.

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu, este posibil să vedem o continuare a mișcării ascendente a prețului acestei acțiuni.

 

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA