fbpx

GOLDRING SA


LPG

Dorian LPG Ltd.
  14.11.2022

Dorian LPG Ltd. este o companie de transport de gaze petroliere lichefiate (GPL). Compania este proprietar și operator de top al vaselor transportatoare de GPL de dimensiuni foarte mari. În prezent, deține o flotă de 22 de vase transportatoare moderne cu o capacitate totală de transport de aproximativ 1,8 milioane mc.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului II din 2023 (trimestrul fiscal încheiat la 30 septembrie 2022) peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit de 0,43$ față de estimările de 0,32$, în creștere cu 72% în raport de profitul net pe acțiune aferent trimestrului II din 2022. Firma a distribuit către acționari un dividend pe acțiune de 1$ aferent trimestrului II din 2023 egal cu cel aferent trimestrului I din 2023.

Acțiunea Dorian LPG este listată la NYSE, sub simbolul bursier LPG. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 751 milioane $, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din septembrie 2022 și până în prezent cu circa 44%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,20 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 20% mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long24-25$34%16$

LPG

 

De la minimele din sept. 2022, de la circa 13$, prețurile acțiunii Dorian au trecut deasupra norului Ichimoku în luna imediat următoare noi. 2022. Prețurile se află într-un trend ascendent deasupra norului Ichimoku trecând peste nivelul de rezistență constituit din maximele anterioare, de la circa 17$ (linia violet). Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețului este pozitiv. De la minimele din aug.-sept. 2022, linia ROC are un trend ascendent spre un nivel supra-cumpărat (nivelul 40), fapt ce indică o presiunea la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare în oct. 2022, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), la nivelul zero. De la minimele din sept. 2022, linia MACD are un trend ascendent spre un nivel supra-cumpărat (nivelul 1), fapt ce indică o presiunea la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, prețul acțiunii Dorian are un trend ascendent de la minimele din sept. 2022. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Buy24-25$34%16$

LPG

Pe graficul zilnic al acțiunii Dorian, prețul acțiunii are un raliu de la minimele din sept. 2022 și a depășit la începutul lui noi. 2022 un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din mai și iun. 2022, de la circa 18$ (linia roșie). Apoi prețul s-a retras ușor către vechea rezistență (linia violet). Dacă trendul ascendent va continua, prețul ar trebui să depășească vârful de la începutul lui noi. 2022. Prețul se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Dorian este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 500. De la un nivel de suport de la începutul lui 2022, linia RS a avut o mișcare ascendentă și testează acum un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare (linia roșie), confirmând trendul prețurilor. Dacă prețurile vor continua trendul ascendent, atunci linia RS ar trebui să depășească propria rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii Dorian. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal la mijlocul lui oct. 2022, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Ultimul raliu al prețurilor este unul puternic cum ADX a trecut peste nivelul 30.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu este posibil să vedem că prețurile își vor relua trendul ascendent spre maximele istorice de la 24-25$.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize de piață, articole și alte materiale pregătite de către experții Goldring.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA