fbpx

GOLDRING SA


MFG

Mizuho Financial Group, Inc.
  26.02.2024

Mizuho Financial Group, Inc. operează ca o societate holding care se angajează în furnizarea de servicii financiare, precum cele bancare, trust banking, valori mobiliare și altele. Acesta operează prin următoarele segmente: Mizuho Bank Ltd. (MHKB), Mizuho Trust & Banking Co., Ltd. (MHTB) și Mizuho Securities Co., Ltd. (MHSC). Segmentul Mizuho Bank Ltd. include servicii personale, de retail, corporative, bancare internaționale, instituții financiare, sectorul public și servicii de tranzacționare. Mizuho Trust & Banking Co., Ltd. oferă servicii legate de trusturi, imobiliare, securitizare, finanțare structurată, pensii și gestionarea activelor, și de transfer de acțiuni. Mizuho Securities Co., Ltd. oferă servicii legate de valori mobiliare pentru persoane fizice, corporații, instituții financiare și entități din sectorul public. Compania are sediul în Chiyoda, Tokyo, Japonia.

O defalcare a veniturilor societății pe regiuni este prezentată aici.

 

MFG

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului III din 2023 (anul fiscal se încheie la 31 martie 2024) peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit de 89,38¥, mai mare cu peste 8%  față de profitul net pe acțiune aferent trimestrului III din 2022. Firma a distribuit către acționari un dividend pe acțiune de 50,00¥ la sfârșitul semestrului I din anul fiscal 2023, în creștere față de un dividend de 42,50¥ la sfârșit de semestru I anul trecut.

Acțiunea Mizuho Financial Group este listată pe bursa de acțiuni NYSE (sub forma de ADR), sub simbolul bursier MFG și la bursa japoneză din Tokyo, sub simbolul 8411. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 46,9 miliarde $, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din oct. 2022 și până la vârful din feb. 2024 cu circa 80%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 0,41, ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 59% mai puțin volatil în comparație cu piața.

Conform datelor Sustainalytics (Morningstar), compania Mizuho are un risc ESG “mediu”, comparabil cu cel al Peers.

În ceea ce privește indicatorii de evaluare, acțiunile Mizuho se tranzacționează la un discount față de media Peers, ceea ce face acțiunea mult mai atractivă la cumpărare.

MFG

 

Perspectivă pe termen mediu 

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long4,1-4,2$14%3,1$

MFG

De la minimul din oct. 2022, prețurile acțiunii Mizuho au crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, nivel situat la circa 2,1$. Acestea au ieșit definitiv deasupra norului în dec. 2022, ceea ce denotă că trendul descendent al prețului acestei acțiuni s-a terminat. Semnalul este convingător, deoarece norul deplasat înainte s-a schimbat și este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change, care arată modificarea procentuală a prețurilor, este pozitiv. Din mar. 2023, linia ROC s-a mișcat în cea mai mare parte între un nivel supra-vândut (nivelul -10) și un nivel supra-cumpărat (nivelul 20) în funcție de evoluția prețului, ceea ce indică o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un dublu semnal de cumpărare în iul & noi. 2022, deoarece s-a intersectat și a depășit semnalul său (linia roșie), deasupra unui nivel supra-vândut (nivelul -0,3). Linia indicatorului a atins un vârf în feb. 2023 după care a oscilat în jurul unui nivel supra-cumpărat (nivelul 0,1). Ultimul semnal de cumpărare este generat la sfârșitul lui ian. 2024, fapt ce indică o menținere a presiunii la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Mizuho are un trend ascendent de la minimul din oct. 2022. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Hold-$-%-$

MFG

 

Graficul zilnic al Mizuho arată că prețurile se află într-un raliu de la minimele de la sfârșitul lui oct. – începutul lui noi. 2022 și au trecut definitiv în luna noi. 2023 peste un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare (de culoare violet) de la circa 3,2$. Prețurile au atins un vârf la începutul lui feb. 2024, la circa 3,8$, după care s-au corectat ușor în următoarele zile. Să remarcăm faptul că media mobilă pe 50 de zile a trecut din nou peste cea pe 200 de zile la sfârșitul lui dec. 2022. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 și 200 de zile, ceea ce este „bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Mizuho este reflectată în linia puterii relative – RS în raport cu indicele Nikkei 225. Linia RS a avut o mișcare ascendentă de la un nivel de suport (minimele de la începutul lui noi. 2022) și a testat un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare (linia de culoare roșie), dar pe care nu a reușit să-l depășească. Astfel, nu a confirmat mișcarea prețurilor. Dacă prețurile își vor continua mișcarea ascendentă, atunci linia RS ar trebui să testeze din nou nivelul de rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii Mizuho. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal la începutul lunii ian. 2024, ceea ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut din nou deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne arată dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Ultimul raliu este unul slab, deoarece linia ADX s-a retras acum sub nivelul 20 odată cu corecția prețurilor.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu, este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni. Se recomandă ca investitorii să intre din nou la cumpărare numai dacă prețul reușește să depășească nivelul de rezistență de la circa 3,8$.

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize de piață, articole și alte materiale pregătite de către experții Goldring.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA