fbpx

GOLDRING SA


MORN

Morningstar Inc.
  12.01.2021

Morningstar Inc. este un furnizor de servicii financiare cu sediul în Chicago, Illinois. Compania oferă cercetare independentă pentru administratori de fonduri sau investitori individuali.

Rezultatele financiare din al treilea trimestru al anului trecut au fost peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost de 1,76$, în creștere cu 54% în raport cu profitul net pe acțiune din 2019. Compania va distribui către acționari un dividend pe acțiune de 0,315$ pentru ultimul trimestru din 2020, în creștere faţă de 0,30$ din trimestrul precedent

Acțiunea Morningstar este listată pe NASDAQ, sub simbolul bursier MORN. Compania are în prezent o capitalizare de piață de 10 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din Martie și până în prezent cu aproximativ 125%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,06 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 6% mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long285$22%190$

morn

De la minimele din primăvara anului precedent, prețul acțiunii Morningstar a crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 103$. Prețul a reușit să iasă deasupra norului în a doua parte a lunii Iulie 2020. Acțiunile se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, ceea ce este „bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețului este pozitiv. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă de la minimele din Aug.-Sept. 2020, de deasupra nivelului zero. Linia ROC se corectează după ce a atins un nivel considerat foarte „supra-cumpărat” (nivelul 40).

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare la sfârșitul lui Aprilie 2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra liniei de semnal, aproape de un nivel „supra-vândut” (nivelul -10). Linia indicatorului are o mișcare ascendentă spre un nivel foarte „supra-cumpărat” (nivelul 20), acest lucru indicând o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Morningstar are un trend puternic ascendent. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Short

morn

Pe graficul zilnic al Morningstar vedem cum prețul a reușit la începutul lunii Octombrie 2020 să spargă în final un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare. Prețul se poate corecta spre fostul nivel de rezistență, care ar putea deveni un suport (schimbare de polaritate), de la circa 215-216$. Acțiunile se tranzacționează încă deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Morningstar este reflectată în indicele puterii relative – RS cu indicele Rusell 1000. La sfârșitul lunii Octombrie, linia RS a reușit să spargă în final un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare, care a devenit apoi un nivel de suport, confirmând trendul ascendent al prețului. Linia RS se corectează ușor spre fostul nivel de rezistență care devine acum un suport.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea valorii acțiunii Morningstar. Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă din luna Aprilie 2020, ce arata o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Trendul acțiunii este unul puternic, cum linia ADX a depășit pragul de alerta 50 și se îndreaptă spre nivelul 60, de la care am putea vedea o corecție.

 

Concluzie finală:

– Pe termen mediu este posibil să vedem o continuare a mișcării ascendente a prețului spre noi maxime istorice.

– Pe termen scurt prețul se poate corecta cum indicatorii tehnici au valori considerate „supra-cumpărate”.

 

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize de piață, articole și alte materiale pregătite de către experții Goldring.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA